Субота, квітня 20, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Жнива. Соціологічний

Коворкінг

Студенти соціологічного вважають, що готуватися краще самостійно, а не в компанії.

Останнім часом набула популярності колективна форма роботи у коворкінгах. Коворкінг – це простір, де об’єднуються декілька людей з різними функціями для спільної роботи. Проте значна частина готується, як зазвичай, самостійно. Цікаво, що студенти найбільш «публічного» факультету Каразінського надають перевагу самостійній підготовці.

Коломіцька Олена, четвертокурсниця: «Краще готуватися самостійно, без компанії,  ніхто не заважає та не ставить дурних запитань. Зі свого досвіду знаю, що така підготовка є досить вдалою, можу дати заліковку – два іспити по 90 балів. Головне – не треба боятися. Страх виникає перед ситуаціями, на які не можеш вплинути, та перед невідомим. По-перше, слід ретельно спланувати свій час. Використовувати потрібно усі можливі джерела: підручники, конспекти, інтернет. По-друге, врахувати свій біологічний ритм. Основних біоритмів три: «сова», «жайворонок» та «голуб». В кожного свій пік активності. Слід найважчий матеріал учити у цей час. По-третє, уникати «зазубрення» Основна суть, яку ви зрозуміли і осягнули, стане таким собі «маяком», що вкаже шлях до деталей».

Отже, найкращим варіантом підготовки буде: використовувати всі джерела, починати якомога раніше, врахувати свої особливості та уникати пустого «зазубрення».

Роман ДЯК, кореспондент.