П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Успішний випускник

 

Депутат міськради, викладач

ВІД РЕДАКЦІЇ. Випускницю факультету міжнародних відносин та туристичного бізнесу за спеціальністю «Міжнародні економічні відносини» Ольгу Андріївну ЧИЧИНУ нагороджено найвищою державною премією за особливі досягнення в розбудові молоді України за 2016 рік. Вітаємо!

У 25 років Ольга – депутат Харківської міської ради і очолює комісію з гуманітарних питань, працює старшим викладачем кафедри міжнародних економічних відносин. Нещодавно захистила кандидатську. У 2013 р. Оля закінчила Каразінський університет з червоним дипломом, в студентські часи була стипендіатом Кабінету Міністрів України,  «Кращим студентом» факультету. Ольга виграла грант на навчання до Швейцарії з майбутнім працевлаштуванням, але їй не дали візу – і дівчина залишилася розвивати рідне місто.


Ольга ЧИЧИНА: «На території всієї України таку премію отримують 20 найактивніших молодих людей, які зробили великий внесок у розвиток молоді. Наше місто не отримувало її вже 2 роки. Ця нагорода, вважаю, не моя особиста, а молодіжної команди міста Харкова, в яку входять і Молодіжна рада, й громадські організації, і команда молоді Каразінського університету. Мою роботу відзначили з позиції органів місцевого самоврядування і тут я точно вдячна університету, адже в аспірантурі зрозуміла, що мені подобається працювати з молоддю. В університеті я навчилася писати і систематизувати, а ці навички допомогли в презентації прийнятих проектів-рішень, програм і стратегій молодіжної політики Харкова. Крім того, моя викладацька діяльність була частиною напрацювань, які я описала для конкурсу. Кар'єра в університеті залишається в пріоритеті, адже я поки тільки старший викладач, у планах – доцентство.

Майже в один час з премією я отримала диплом кандидата наук з міжнародних відносин. Мій науковий керівник – проф. А. П. Голіков, засновник нашого факультету, раніше теж був депутатам і головою комісії, яку тепер очолюю я. Він надихав займатися не тільки науковою діяльністю, а й заохочував мене до громадської діяльності, як і декан – проф. В. І. Сидоров. Завдяки такій підтримці я захистилася вчасно.

Каразінський – скарбниця молодих юних талантів, яких впроваджуємо до активної громадської діяльності, або ж працевлаштовуємо. Рада, що можу їм  бути корисною. У минулому році я викладала такі предмети: «Демократичне управління і культура миру». Зараз я є куратором І курсу і викладаю профільний предмет для 4 курсу за спеціальністю «Міжнародні економічні відносини».

Дана  нагорода, з одного боку, підбиває підсумки роботи в молодіжній політиці. З іншого – це новий чистий аркуш, з якого можна починати. Оскільки сьогодні я роблю акцент на соціальну політику, тобто працюю вже і з дітьми, зі школярами, з незахищеними верствами населення тощо».

Т. СОВА.