Четвер, квітня 25, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Виставка-конкурс

Наукова продукція

ХVІІ виставка-конкурс навчальної та наукової літератури авторства співробітників ХНУ імені В.Н. Каразіна привернула увагу і назвала переможців. «Ця виставка умовно поділена на дві частини: конкурсна (122 роботи) та виставкова (235 робіт), до другої з яких належать твори за останні 7 років, чого у попередні роки не було. Частково це пов’язано зі звітом ректора В. С. Бакірова про семирічну діяльність університету. І лише другий рік поспіль діє номінація «Наукова література». Таким чином, всього маємо три номінації: «Навчальна література для вищої школи», «Навчальна література для загальноосвітньої школи» та «Наукова література (монографії)». До складу журі входять досвідчені науковці. Переможці отримають премії від 1500 грн. за третє місце до 2500 за перше», – розповідає Тетяна Олексіївна МАРКОВА, директор Навчального центру методичної роботи Управління якості освіти.

Студенти не оминають різнобарвних поличок з книжками, навіть якщо просто поверхнево передивляються заголовки. Деякі знаходять на обкладинках імена своїх знайомих або назви тем, якими цікавляться або за якими пишуть бакалаврські чи магістерські роботи. «Я захоплююся масштабом виставки,  знайшла декілька матеріалів з факультету іноземних мов, які б допомогли мені з екзаменами. Вступлю до магістратури, напишу про мовленнєві засоби психологічної маніпуляції», – коментує Валерія ОПАРІНА, студентка філологічного факультету групи ЛЛ-41.

НЕ ПРОПУСТІТЬ. З наступного номера починаємо розповіді про роботи переможців.

Надія РУБІНІНА