Субота, квітня 20, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Ювіляри

 

Науковець нашого часу

Громадськість Каразінського і держави  відзначили у січні  ювілей талановитого ученого  – соціо-економіко-географа, геолога, доктора географічних наук, професора НЄМЕЦЯ Костянтина Аркадійовича. Визнаний учений, вихованець Харківського університету, на рахунку якого понад 200 наукових праць, 12 монографій, прийшов на наш геолого-географічний факультет 16-річним юнаком і залишається йому вірним все життя. І все життя все робить на відмінно: закінчив з червоним дипломом університет, аспірантуру, блискуче захистив кандидатську дисертацію  з гідрогеології,  очолював кафедру гідрогеології. Працював на крайній Півночі в галузі нафтогазової промисловості. Повернувся до рідного Університету і у 2006 р. захистив докторську дисертацію з суспільної географії. 18 років як декан очолював геолого-географічний факультет.


Костянтин Аркадійович користується беззаперечним авторитетом та повагою своїх колег,  співробітників, студентів. Його ми шануємо за те, що в своїй трудовій і науковій діяльності Костянтин Аркадійович  керується традиціями та цінностями рідного  Каразінського університету. А ще поряд з нами людина  доброзичлива, порядна, надзвичайно вимоглива в першу чергу до себе. Відмінник освіти України, Заслужений професор Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Почесний професор Ужгородського національного університету, лауреат медалі В. Н. Каразіна, премії імені В. Н. Каразіна, один із фундаторів Харківської школи суспільної географії. Не багатьом науковцям вдається поєднувати досить різні напрями: геологію, її гідрогеологічну гілку, і суспільну географію. Одним з перших в гідрогеологічній науці він займався методами моделювання, а в суспільній географії зробив вагомий внесок у розробку теорії інформаційної географії, започаткував низку нових методів та методик на основі синергетичного підходу. Його науковим надбанням є розробка теорії суспільної географії, новітніх методів багатовимірного аналізу, провідних суспільно-географічних методик та наукових концепцій. Під науковим керівництвом професора захищено сім кандидатських та  докторську дисертації. Він виплекав плеяду молодих науковців. Пишаємося, що поряд із нами трудиться Костянтин Аркадійович – еталон справжнього науковця нашого часу. Колектив кафедри соціально-економічної географії  вітає ювіляра, бажає  здоров’я, нових наукових успіхів. Із  70-річчям, шановний професоре!

Редакція приєднується до вітань і побажань. З ювілеєм!