П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Хто привіз перемогу ?

Ялтинський фестиваль. Танці до сходу сонця, білі кросівки і одна величезна родина. До Ялти цього спекотного літа з'їхалися представники танцювальних команд із багатьох міст і країн, щоб дізнатись, хто найкращий у 2010 році. ХІ чемпіонат-фестиваль «Yalta Summer Jam 2010» проходив з 16 до 19 липня. Участь була безкоштовна, а переможці отримали таємничі пакети з подарунками, одним з яких була новенька платівка з піснями.
На фестивалі запропонували три основні номінації: breaking, hip-hop, popping. Перша поділялася на багато різних контекстів, серед яких був і дівчачий, і битва команд, яких, доречі, було близько 80, 7to Smoke та інші. Судді приїхали з відусюди: Breaking – Xisco & James (Hustle Kidz, Голландія), Rocking та Top rock – FT (Dynasty Rockers / All The Most, Росія,Тверь), Hip-Hop – Dre10 (What The Funk?!/Україна, Enzym/Польща), Popping – Nixon (What The Funk?!, SBBF/Україна). Організатори фестивалю South DJs, Суспільна студентська організація «МИРТ», Масандрівський пляж та Ялтинський Центр Цультури. Головоною метою Чемпіонату є визначення найсильніших танцорів і команд, зареєстрованих до участі. Другорядна мета – демонстрація суспільних позитивних аспектів вуличної культури і розвиток брейк дансу серед підлітків. Про це говориться в «Положенні про ХІ щорічний брейк данс Чемпіонат «Yalta Summer Jam 2010», що підписане і затверджене Є. В. Бєляєвою, директором Ялтинського Центру Культури.
Батли, тобто змагання серед учасників, проходили в різних містах Кримського узбережжя: в Ялті (на набережній імені В. І. Леніна, у переходах метро, на Масандрівському пляжі), Алушті та на горі Ай-Петрі. Переможницею в номінації hip-hop стала KRISTY, Кристина КАС'ЯНЕНКО, студентка 4 курсу відділення української мови та літератури філологічного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Росія, Білорусь, Польща, Україна та всі-всі-всі представники, а деякі приїхали з Якутії, Уфи та інших далечінь, залишилися неперевершено зарядженими перед новим танцювальним сезоном, що почався у вересні.


М. ШАЛІМОВА.