П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Біологічний!

 

Не проґавимо студентства!

 

ВІД РЕДАКЦІЇ. П’ятикурсниця кафедри біохімії біологічного факультету Валерія ШЕЙКО  чотири роки староста групи, де навчались іноземці: "У мене був легкий шок, коли мене обрали старостою. Мені допомогла наш куратор Крістіна Володимирівна".


…Крістіна Володимирівна СЄДОВА: «У Лєри є дуже цінна риса – оптимізм. Вона любить університет і використовує кожну можливість захопити цим інших. Багато часу  присвятила  організації міжнародної біологічної конференції. Її обрали кращою студенткою, бо саме такими студенти і мають бути».

Сьогодні Валерія пише свою магістерську роботу про розробку протоколу вітрифікації (кріоконсервування) МСК в тканино-інженерних конструкціях. Працює на базі Інституту проблем кріобіології і кріомедицини. «Мені дуже подобається екологія, особливо семінари, на яких ми дискутуємо про стан природи і кожен пропонує свої проекти з подолання екологічних проблем, способів запровадити нові джерела енергії та можливих сценаріїв апокаліпсису, якщо людство вичерпає природні ресурси. Не проґавимо щасливі роки студентства!», – коментує  Валерія.

Р. НАДІЯ.