П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Економічний факультет

 

Гармонійне поєднання справ

ВІД РЕДАКЦІЇ. За три роки навчання в університеті Олексій ДОЦЕНКО проявляє себе в різних сферах діяльності: розв’язує проблемні бізнес-ситуації за допомогою бізнес-кейсів, грає на різних музичних інструментах, співає в університетському хорі та належить до каразінського оркестру, вивчає 3 мови, займається спортом. Та й навчається на відмінно. Про таких людей кажуть: і швець, і жнець, і на дуді грець. Хлопець зміг поєднати гармонію з шаленим темпом життя.


Доц.  Д. В. МАНГУШЕВ, заступник декана з виховної роботи: «Студента найкращого ВНЗ країни характеризує не лише його університетське життя, але й його культурні, спортивні, суспільні досягнення. Саме такою багатогранною, широко розвиненою особистістю є Олексій Доценко, в якому гармонійно поєднуються  складові частини успішної, сучасної людини».

Олексій ДОЦЕНКО, третьокурсник економічного факультету: «Навчаюся одночасно на двох спеціальностях: «Фінанси та кредит» (економічний факультет) та «Міжнародні економічні відносини» (заочне відділення, факультет МЕВ та ТБ). Економічний вибрав невипадково, мені завжди хотілося працювати в сфері бізнесу. Напевно це моя доля. Нині займаю посаду директора ПП «Щедра земля», де безпосередньо відповідаю за ділову репутацію та стежу за фінансовим станом компанії. Відвідую курси німецької мови, адже на заочному відділенні вона виступає другою іноземною. З першого курсу вивчаю китайську мову в центрі «Інститут Конфуція».

Другий курс видався для мене насиченим, адже активно брав участь у різноманітних заходах. Наприклад, став переможцем конкурсу бізнес-кейсів SMPchallenge (Casers), до того ж з командою отримали грант на 30 000 гривень від компанії АВЕК на реалізацію власного проекту. Одержав перемогу на першому турі всеукраїнської учнівської олімпіади з регіональної економіки. На жаль, під час другого туру в Києві мене забрала карета швидкої допомоги з діагнозом апендикс. Але я не впав духом!

У 2017 році я також не зміг всидіти на місці: був учасником економічного турніру (від ХНЕУ ім. С. Кузнеця), призером харківського наукового квесту, призером харківського турніру з фінансової грамотності (від ДВНЗ «Університет Банківської Справи»). Жага до знань у мене ще зі шкільної лави. Закінчив  Богодухівський колегіум № 2, під час навчання займав призові місця на обласних олімпіадах, конкурсах та турнірах. Та за роки в університеті відбулось дуже багато змін у моєму житті, адже ще з першого курсу зайняв активну студентську позицію. Відразу вступив до всіх студентських організацій на факультеті (СНТ, студентська рада, профком).

Взагалі-то, певною мірою навчання у Богодухові я ще не закінчив, адже перебуваю в 6 класі на відділенні «Вокальний спів» в Богодухівській дитячій музичній школі ім. В. Т. Борисова. Мій учитель Володимир Ярошенко надихає мене працювати над собою, до того ж він брав участь у шоу «Х-фактор».

Про спорт теж не забуваю. З першого курсу займаюся йогою, ходжу до спортзалу, але все ж таки моєю пристрастю залишається таеквондо. Маю атестацію на червоний пояс, у вільний час відвідую тренування в спортивному клубі «Уніфехт». Улітку закінчив курси з масажу. До моїх захоплень можна додати гру на музичних інструментах. Основний інструмент – баян. Музичний слух дозволяє мені підібрати музику на різних інструментах, тож трохи граю на фортепіано, гітарі та скрипці. Наприклад, виступав на останньому університетському зимовому балу, а в минулі роки був його учасником.

Після закінчення університету  маю відкриту дорогу. Можливо, буду довчатися за кордоном,  хочу займатися громадською діяльністю, створити власну транснаціональну корпорацію та змінювати світ на краще!»

К. БОНДАР.