Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Факультет комп’ютерних наук!

Три пріоритети Анастасії Киян

ВІД РЕДАКЦІЇ. Краща студентка факультету комп’ютерних наук Анастасія КИЯН  вважає, що брак часу – найбільша проблема сучасної людини.  Значить, найнеобхідніший навик – уміння правильно розставляти пріоритети.


Три пріоритети Анастасії Киян

Пріоритет №1. Навчання – це не просто боротьба за стипендію. Це – база, яку людина готує собі на майбутнє. Анастасія сумлінно ставиться до  «набиття» цієї бази: «Увесь вільний час забирає навчання. На інше його просто не вистачає. Думати про своє майбутнє потрібно уже зараз». Цього року її почали турбувати думки про практичне застосування здобутих знань. Не виключено, що першість серед пріоритетів найближчим часом здобуде саме практика.

Пріоритет №2. Директор Центру соціального прогнозування Франц Шерегі наводить цікаву статистику: 90% школярів готуються до вступу у «виші», лише 60% туди вступають, а ще 30-35% на другому-третьому курсі розуміють, що помилилися із вибором професії. Тобто близько половини студентів самовільні «кати» своїх доль. Настя точно не схожа на «ката», вона сама обирала ВНЗ і професію. «Мої батьки – демократичні та мудрі, тому не заважали мені обирати, – ділиться студентка групи КБ-41. – В нас був постійний діалог. Завдяки цьому я обрала свою професію і тепер анітрохи не шкодую».

Пріоритет №3. Підвищення вимог до себе – запорука постійного розвитку та успіхів. Для Насті новим викликом стала участь у конференції «IScience». А здобуті медалі на весняній Всеукраїнській олімпіаді з кібербезпеки дають дівчині упевненість у вірності обраного шляху. Водночас ці досягнення та пріоритети посприяли Насті стати стипендіатом Верховної Ради України.

Д. РОМА.