П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Пам’ять!

Минуло 40 днів

Пішов із життя Ігор Леонідович МИХАЙЛИН, професор, доктор філологічних наук, академік Академії наук вищої освіти України, перший завідувач кафедри журналістики Каразінського університету.


…Золотий медаліст-випускник школи м. Мерефи, він переступив поріг Харківського державного університету юним хлопчиком і відразу виділився серед своїх одногрупників своєю наполегливістю до оволодіння знань, рисами талановитого філолога. Яким і став надалі. Він залишив у спадщину понад 500 робіт з історії української журналістики і літератури, теорії журналістики, медіакритики… Умів працювати захоплено, самовіддано, постійно й повсякчасно. Писати, працювати, творити було для нього синонімом «ЖИТИ». У Ігоря Леонідовича вже й по смерті залишилося два ненадрукованих рукописи з історії журналістики ХХ століття. Член Національної спілки письменників України, голова відновленого Харківського історико-філологічного товариства, почесний громадянин міста Мерефа.

Він був природженим філологом, саме на нього і звернула увагу проф. З. К. Голубєва, тоді декан філфаку, і запросила хлопця до себе в аспірантуру. Успішний захист кандидатської, докторської дисертацій. Тут, на філологічному, він виріс до знаного вченого, завідувача новоствореної кафедри журналістики, яку очолював впродовж багатьох років. Ігор Леонідович демонстрував своїм учням і колегам не лише працелюбність, а й дивовижну особистісну динаміку, завжди розвивався і спонукав до активності і студентів, і викладачів. Його підручники витримали кілька перевидань, під його керівництвом захистилися більше десяти аспірантів. Світла пам’ять!

Колектив кафедри журналістики.