Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Від нашого спеціального кореспондента

Усе для студентів

В університетському спорткомплексі з’явилася друга в Україні за площею зала для ММА. 10 жовтня в СК «Каразінський», що по пров. Отара Яроша, 14,  відкрили нову залу для змішаних єдиноборств. Вона стала другою в Україні за площею. Робочий простір зали − 270 кв. метрів. «У залі є все необхідне для занять студентів, − сказав ректор університету академік В. С. Бакіров. − Треба популяризувати спорт. Ми докладаємо до цього величезних зусиль. В тому числі і покращенням умов. Усе для студентів!»

Наразі в залі для ММА встановлено комплекс з перекладин та спеціальних тренажерів для вправ з власною вагою, наявні грифи та гантелі, є комплект млинів, набір скакалок та 10 боксерських груш. Великий жовтий килим для проведення спарингів займає більшу частину простору. Своїми радощами поділився і тренер майбутніх чемпіонів, МСМК Антон Бланк: «Наразі в секції займаються близько 15 Майстрів спорту та п’ятеро Майстрів спорту міжнародного класу. Сподіваюся виховати ще більше». Нагадаємо, влітку у спорткомплексі було проведено косметичний ремонт холу, коридорів та кабінетних приміщень.

Роман ДЯЧЕНКО.