Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Ювілеї

«Фігуровці» −  60!

ВІД РЕДАКЦІЇ. Спортивно-оздоровчий табір «Фігуровка»  відсвяткував своє 60-річчя. Його відкрили у 1957 р. на березі Сіверського Дінця в курортній зоні урочища «Фігуровка». За сезон тут відпочивають понад 500 осіб. На нас чекають двоповерхові літні котеджі та чиста артезіанська вода, спеціальна спортивна зона. У 2017 р.  вартість тижневої путівки складала 550 грн., а для співробітників, членів профспілки на два тижні − 2520 грн.


Д. О. БОРТНИКОВА, заступник голови профкому студентів, аспірантів і докторантів: «До 60-річчя табору колектив нагородили Грамотою від профспілкових організацій, а директорові табору О. О. Бегменку вручили грамоту  ректора.  Сюди приїжджають покоління за поколінням університету, вже із дітьми та онуками. Табір постійно оновлюється: нещодавно зробили ремонт у котеджах, відремонтували душові кабінки, бадмінтонний майданчик, завезли нові ліжка та матраци, повністю відбудували пірс. Для кожного, хто хоч раз був у таборі «Фігуровка», це місце стало другою домівкою. Тут смачно годують. До ювілею кухарі всіх частували фірмовими пряниками. Велику роль «Фігуровка» відіграє для інтеграції факультетів. До того ж ми встановили Wi-Fi, тому можна без перешкод спілкуватися з новими друзями надалі.  Неподалік табору знаходиться музей  художника Іллі Репіна. В  Малинівці − пам’ятник найколоритнішим героям фільму «Весілля в Малинівці» − Попандопуло та Сметані. Цього року ми провели такий експеримент: зробили 4 заїзди по одному тижню для студентів та 2 заїзди по 2 тижні для співробітників. Найбільше відпочивальників було під час другого та третього заїздів (кінець липня − початок серпня). За одну зміну приїздить від 50 до 100 осіб, проте табір може приймати більше відпочивальників.

У нас є неформальний слоган, який виник під час профспілкового онлайн-конкурсу: «Тут немає чужих, тут є лише новачки». Ця фраза належить «фігуровському старожилу» Роману Князєву, випускнику фізико-технічного факультету, нині кандидату фізико-математичних наук. Слоган відображає сутність дружби фігуровців».

С. С. МАХНОВСЬКИЙ, голова профспілки студентів, аспірантів і докторантів: «Фігуровка» − це надзвичайний табір. Там − особлива атмосфера,  своя культура відпочинку на природі. Нам вдалося зберегти цей спортивно-оздоровчий табір, чим ми  пишаємося. Продовжуємо університетську традицію, робимо все можливе для його процвітання та розвитку».

Проф. О. Ф. ТИРНОВ, голова профспілкової організації співробітників: «Опитування про табір «Фігуровка» довело, що люди, які там відпочивали, не залишаються надалі байдужими до нього. Сосновий ліс, прогулянки на човнах, пішохідні та водні екскурсії, спортивна гребля, риболовля та ще багато ін. Кожному запам’ятовується своє. Значний попит на цю базу відпочинку обумовлюється тим, що співробітники можуть оздоровлювати тут не тільки дітей, а й онуків».

Юлія МІРОШНИЧЕНКО, випускниця механіко-математичного факультету: «Табір мені подобається за атмосферу дружби, веселощів, близькості природи і за те, що там ти себе почуваєш СТУДЕНТОМ. «Фігуровка» подарувала мені нових друзів, з якими товаришую дотепер».

Анастасія КРЕМЕНЬ, шестикурсниця факультету психології: «Табір має власну атмосферу. Там особливі люди, ніколи не буває нудно, завжди є чудова компанія, яка не любить сидіти без діла. Цей табір спортивний, тим більше для мене, адже я приїхала сюди вперше зі збірною університету з черлідингу».

Христина ТРОЙНО, колишня студентка факультету математики і інформатики: «Табір подобається за те, що  згуртовує людей. І це не можна передати словами, треба тільки приїхати і відчути. Я відвідую табір уже 11 років поспіль. Додавати в табір нічого не треба, окрім реклами».

«Фігуровка» чекає на нових відпочивальників! Будьте активними, дізнавайтеся більше про університетський табір. Давайте разом не лише навчатися, а ще й спільно проводити дозвілля.

К. БОНДАР.