Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

СНТ

Наукове товариство: інновації, співпраця, нові положення

ВІД РЕДАКЦІЇ. Вже понад рік функціонує не просто Студентське наукове товариство, а Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених університету. Очолює Правління Наукового товариства Михайло МАКСИМОВ, аспірант, викладач кафедри економічної кібернетики та прикладної економіки економічного. До Наукового товариства входить СНТ, голова якого − Ярослав ЖУРБА, четвертокурсник економічного факультету, а також Рада молодих вчених, голова якої − Катерина Лебідь, аспірант НДІ Біології.


Михайло МАКСИМОВ: «Після того, як було затверджено нове положення про Наукове товариство, що відповідає новому закону «Про вищу освіту», відбулося об’єднання рад молодих вчених та студентських наукових товариств в одній структурі. В рамках цієї структури ми відновили інформаційні зв’язки. Працюємо над розвитком співпраці із Малою академією наук, аби студенти та молоді вчені мали змогу бути науковими керівниками для талановитих школярів. До речі, пілотною школою наразі є Харківський фізико-математичний ліцей №27. Цієї осені спільно зі Студентською радою плануємо провести серію заходів із робочою назвою «Школа молодого бійця», а у грудні відбудеться міждисциплінарне засідання».

− Михайле, підбийте підсумки роботи Наукового товариства за рік?

− Ми дуже багато працювали над внутрішніми документами, а також запустили сайт http://www.ntu.karazin.ua, активно публікуємо інформацію у групі Наукового товариства в Facebook, організували інформаційну підтримку аспірантів та молодих вчених з питань документального оформлення відряджень на наукові конференції. Проведено низку спільних заходів із центрами міжнародного співробітництва щодо інформування студентів, молодих вчених про можливості міжнародного співробітництва в Каразінському, побудували взаємодію із науковими товариствами НТУ «ХПІ», КНУ ім. Т. Г. Шевченка, активно працюємо в рамках Ради молодих вчених при Харківській обласній державній адміністрації. Провели два круглих столи за темою «Інновації: Наука. Бізнес. Державна підтримка».

Ярослав ЖУРБА: «СНТ здійснило серйозний шлях організації роботи та затвердження нових алгоритмів, була розроблена та запущена програма SMM-розвитку товариства, створена система рейтингового оцінювання роботи Наукових товариств факультетів. Брали активну участь в організації міської "Ночі Науки" та "Дня науки". За 2017 рік провели два наукових квести, були співорганізатором міської школи грантрайтингу (отримали подяку від облдержадміністрації). Наразі СНТ активно співпрацює з Каразінською школою бізнесу в рамках загальноуніверситетського проекту "Karazin Startup Week", який направлений на розвиток та реалізацію практичного потенціалу студентів університету».

А. ОРЛОВА.