П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Від нашого спеціального кореспондента

Фестиваль науки

ВІД РЕДАКЦІЇ. Наш спеціальний кореспондент Карина БОНДАР побувала у вересні у Харкові на VIІ «Наукових пікніках» під відкритим небом.

…Сад імені Т. Г. Шевченка гостинно приймав відвідувачів наукового фестивалю. На майдані - не проштовхнутися! І так до самого  вечора. Цього року «Наукові пікніки» присвячені математиці, фізиці, хімії, зоології, інженерії, економіці, оптиці, інформатиці, ветеринарії, електроніці, аеродинаміці, криміналістиці та ін. 40 локацій представляли близько 400 експериментаторів. Формат «пікніків» пробуджує жагу до навчання. Наука - це цікаво! Каразінський університет - серед найактивніших учасників у створенні «наукової» атмосфери. До заходу залучилися фізико-технічний, фізичний, біологічний факультети, навчальний центр «ЛандауЦентр»… Навіть рятувальники Головного управління ДСНС України у Харківській області представляли свою виставку пожежно-рятувального обладнання! Як же було цікаво всім - і дорослим, і дітям! Дякуємо рідному місту, університету і всім за працю.

К. МОСЬПАН.