Субота, квітня 20, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Лекції

Житейська, магічна,…філософська та наукова  психотерапія

ВІД РЕДАКЦІЇ. Про психіатрію та її відмінності від психології розповів доц. М. Є. ЖИДКО, кафедра психологічного консультування і психотерапії факультету психології. В рамках науково-просвітницького проекту Intellect Networking фахівець пояснив слухачам особливості житейської, магічної, релігійної, наративної, філософської та наукової  психотерапії.


«Різниця між психотерапією та психологією полягає у тому, що перша безпосередньо пов’язана з лікуванням психічних захворювань. Сьогодні психіатрія існує й на побутовому рівні у вигляді відвертих розмов із друзями», - зауважив лектор. Популярно та з гумором відвідувачам провели екскурс в історію виникнення цієї науки та її сучасний стан. Під час розповіді лектор відзначив, що психотерапія бере початок з 1895 року, а Харків став першим містом у світі, де створили кафедру психотерапії. За словами психолога, це наука з маленькою історією, але великим минулим.

Варто відзначити, що простора аудиторія імені Сінельникова була переповнена.

А. МАЙСЬКА.