Четвер, квітня 25, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Сучасний педагог


…Вона любить класичну музику, новели Григора Тютюнника, старе романтичне кіно та айстри. Нехай їх на сьогоднішнє перше вересня, як завжди, подарують студенти море цих квітів… Вона перебуває в щоденному русі, виконуючи величезну кількість роботи, віддаючи всю себе улюбленій справі і отримуючи від цього задоволення. Ні вона не бізнес-леді в своєму офісі, але вона бачить із наших вікон найпрекраснішу і найбільшу площу Європи. Вона – сучасний університетський викладач, наш улюблений викладач – Галина Анатоліївна ГУБАРЄВА.
Викладає «Синтаксис сучасної української літературної мови» та «Основи стилістики і культури мовлення», - розповідає проф. Ю. М. Безхутрий, декан філологічного. – З великою радістю допомагає кожному студенту з будь-якого виду роботи. Керує написанням курсових, веде науковий семінар. Користується повагою колег і авторитетом серед студентства. Уже декілька років є членом журі обласного етапу конкурсу-захисту науково-дослідних робіт МАН, бере участь у проведенні конкурсу з української мови імені П. Яцика.
На заняттях Галина Анатоліївна намагається створювати атмосферу співпраці зі студентами, допомагає студентові самому дійти до розуміння проблеми, - уточнює завідувач кафедри української мови проф. В. С. Калашник. – Гадаю, це дуже ефективний підхід до учнів. Тому вони з такою цікавістю відвідують її заняття і отримують щедрі знання.
Є одна виняткова риса у нашої викладачки – сучасність у стосунках з людьми, що її оточують. Галина Анатоліївна любить, коли спілкування зі студентами продовжується і в позаурочний час. Як тільки в неї з»являється вільна хвилина, - розповідає п'ятикурсниця з ЛУ-54 Тетяна Кальченко, відразу ж Галина Анатоліївна намагається відвідати сама і з нами театр, виставки, кіно. Нас захоплює персональний підхід Галини Анатоліївни до кожного із студента, додає третьокурсниця з ЛЖ-31 Олена Волкова…
- Це не просто досвідчений викладач української мови, це ще й доброзичлива людина, яка завжди прийде на допомогу, дасть добру пораду, - відгукується про свою колегу Олена Євгеніївна Хомік. Працювати Галина Анатоліївна почала в листопаді 2001 р. після закінчення аспірантури. І вважає, що їй пощастило із місцем роботи – не треба було прощатися із університетом, із факультетом і своїми вчорашніми вчителями…
-А що ви любите, Галино Анатоліївно, окрім своєї роботи?
- Люблю спілкуватися з друзями, почитати цікаву книжку, відвідати виставу чи спектакль, послухати гарну музику… Обожнюю літо, таке тепле, яскраве та сонячне. Тому при нагоді намагаюся подорожувати. Життя одне і слід отримувати повну віддачу від кожної його миті. До цього закликаю і наших студентів. З новим навчальним роком, друзі.

 


Н. ДОНЧИК, студентка Галини Анатоліївни з групи ЛЖ-31.