Вівторок, квітня 16, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Гуртожиток - наш дім!

 

Зразкова  кімната

ВІД РЕДАКЦІЇ: Гуртожиток - наш дім. Так і для господарок кімнати №201 гуртожитку №6 - студенток ФКН Інни ЗЕМЦОВОЇ, Анни ЩЕРБИНИ, Ганни ЗЕМЦОВОЇ та студентки ФЕФ Катерини ЩЕРБАК -  переможців в конкурсі на кращу кімнату в минулому навчальному році,  їхня чудова кімната стала по-справжньому рідною.


Вчотирьох дівчата живуть лише рік, проте вважають такий склад найбільш успішним - жодної сварки за досить тривалий термін: «Щодня повертаємося додому з радістю. Ми в цю кімнату, вклали душу.  Голі стіни заклеїли шпалерами, помили вікно і прикрасили його занавісками... Цього навчального року гуртожиток нам надав сучасні комфортабельні стільці. І  наші зусилля не були марними - ми задоволені умовами, в яких ми живемо зараз. У нас чиста, простора, світла кімната, до якої приємно заходити», - розповідає третьокурсниця факультету комп’ютерних наук Анна Щербина.

Однак  суттєву роль відіграють не стільки  комфортабельні меблі і килими, як чистота і охайність. Першокурсниця факультету комп’ютерних наук Інна Земцова: «Затишок кімнати залежить від сусідок. Ми завжди прислухаємося одна до одної, намагаємося допомагати. Прибираємо кожен день, обов'язки по кімнаті розділяємо, чергуємо по-черзі. А особисті речі кожен прибирає сам». Студентки зізнаються, що вчотирьох жити складно - мало місця, проте конфліктів не виникає, та й за чистотою гуртом легше слідкувати.

«…Інколи запрошуємо друзів. Іноді, буває, хтось розмовляє, веселиться, а хтось у цей час навчається. Важко досягти абсолютної тиші - і це, на мій погляд, є мінусом проживання вкупі та недобре впливає на процес навчання.  Однак, є позитивні моменти: ми підтримуємо одне одну у всьому, тому у кімнаті панує  добра дружня атмосфера», - додає Ганна Земцова.

Дівчатка успішні студентки:  дві відмінниці, в яких середній бал за результатами останньої сесії - 5.  Другокурсниця фізико-енергетичного факультету Катерина Щербак: «Не можу сказати, що життя в гуртожитку заважає успішно складати сесію. Більше мінусів бачу в тому, що потрібно виділяти час на побут. Щодо інших мінусів гуртожитку - у нас в кімнаті завжди чисто, але іноді можемо побачити і таргана. Проте, порівняно з минулими роками, їх стало набагато менше...»

К. ДАША.