Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Рейтинги

За результатами рейтингу QS World University Rankings-2018

Каразінський серед кращих університетів світу посідає 401 місце, що є найвищим показником серед українських вищих навчальних закладів. Показники, за якими оцінюються університети: активність в академічному середовищі, індекс репутації серед роботодавців, співвідношення кількості професорсько-викладацького складу до кількості студентів, індекс цитування наукових статей викладацького складу в Scopus, кількість іноземних студентів і викладачів. Каразінський університет − класичний вищий навчальний заклад, у якому зберігаються і примножуються традиції класичної освіти. З його понад 212-річною історією пов’язані імена трьох Нобелівських лауреатів: біолога Іллі Мечникова, фізика Льва Ландау, економіста Семена Кузнеця. Лідерські позиції університету на державному й міжнародному рівнях забезпечує потужний професорсько-викладацький склад. Участь у науково-освітньому процесі в університеті беруть понад 380 професорів, докторів наук і понад 1000 кандидатів наук, доцентів, серед яких − 17 академіків і членів-кореспондентів НАН України. Рейтинг QS World University Rankings − це глобальне дослідження показників досягнень вищих навчальних закладів світового значення в галузі освіти й науки, один із найвпливовіших рейтингів світу. Він розраховується британською консалтинговою компанією Quacquarelli Symonds (QS).

Класика, що випереджає час! KARAZIN UNIVERSITY CLASSICS AHEAD  OF TIME! YIVAT,  UNIVERSITY! VIVANT,  PROFESSORES! Хай живе УНІВЕРСИТЕТ! Слава професорам! Потужний університет відкриває свій 213-й навчальний рік. Хай він стане для нас щасливим!

"Топ-200 Україна" за 2017 рік


Цього літа щорічний університетський рейтинг "Топ-200 Україна" визначався водинадцяте. Рейтинг  став визнаною системою незалежного оцінювання діяльності університетів для академічної спільноти, роботодавців і українського суспільства. Вихідні дані для нього були надані безпосередньо університетами та отримані з незалежних Web-ресурсів. До першої десятки національного рейтингу увійшли визнані лідери української освіти: одноосібним переможцем став НТУУ КПІ імені Ігоря Сікорського, КНУ імені Тараса Шевченка та ХНУ імені В.Н. Каразіна посіли відповідно друге і третє місця. Вони мають найбільше серед інших університетів України бюджетне фінансування наукових досліджень, високі індекси цитованості за системами Scopus та Web of Science, високий рівень затребуваності їх випускників ринком праці, особливо в секторі державного управління.