Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Я хочу Вам сказати

Твоя Країна! Твій Університет!


Україна − прекрасна! І кожне її місто − неповторне! Але такої МАЛИНІВКИ − немає ніде! Я обожнюю її природу. Шаную її людей. З радістю проведу для Вас екскурсію, коли ви приїдете в гості, місцями прославленого фільму «Весілля в Малинівці»,  від пам’ятника Попандопулу і Сметані, в центрі міста, до незайманих лугів і лісів. А зараз  представляю Вам абітурієнта-2017 із Малинівської школи №1 Івана ЯЦЕНКА.

Від народження живе у Малинівці Іван ЯЦЕНКО. З дитинства їздив із батьками до лісу у пошуках найчистіших джерел. А скільки книжок перечитав Іван про рідне містечко, його принади, про природу та звірів… Здогадалися, куди прийшов вступати Іван? На біологічний факультет Каразінського. Іван ЯЦЕНКО: «Я − людина з природи. Мрію досконало знати її «мову». З дитинства допомагаю татові по господарству. А як тільки стану на ноги, одразу ж відкрию свою пасіку! З 10 років йду  до  цієї мети…»  З навчанням у Івана все добре. Розповідає про свого вихованця вчитель  біології Надія Іванівна: «За всю свою роботу з дітьми ніколи не помічала такого прагнення до вивчення біології! Я вірю в Івана, він досягне успіхів у цьому напрямі». А тато Івана − Анатолій Степанович − потомствений пасічник. Бджолярів здавна шанували на українській землі. Адже прийнято вважати, що мед на столі − то здоров’я в господі.  Підтримує сина у його прагненні отримати вищу освіту у Харківському університеті: «Син завжди мріяв про вступ до Харківського університету, а я стану найщасливішим батьком, коли його мрія здійсниться!».

 

Анастасія ХУШАНУ, другокурсниця відділення журналістики.