П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Спортивна зупинена мить. Квітень-2017

Найкраща лучниця України!


У березні у Харкові відбулися змагання серед найсильніших лучників України. У стрільбі з блочного лука змагалися перша вісімка жінок і перша вісімка чоловіків з національного рейтингу. Обійшовши суперниць, четвертокурсниця соціологічного факультету Олена БОРИСЕКО стала найкращою лучницею України серед жінок і встановила особистий рекорд − 147 очок. Олена Борисенко: «Цей турнір є гарним переходом з приміщення на довгі дистанції, гарний шанс відпрацювати техніку і усунути помилки, які завжди з'являються зі зміною сезону. Минулого року на цьому старті я стала другою, нині піднялася на першу сходинку. Сподіваюся, ця перемога стала ще одним кроком до успіху в літньому сезоні. За підготовку і підтримку висловлюю вдячність викладачеві кафедри фізвиховання В. О. Галазюку».

До речі, нещодавно відбувся і чемпіонат України серед шкіл, в якому жіноча (О. Борисенко, В. Петросян, Н Костенець) та мікс-команди (О. Борисенко, В. Головко) вибороли перше місце, а Олена в особистому заліку − друге. Завдяки цим трьом медалям каразінці виграли командний залік в стрільбі з блочного лука.

За три роки в цьому спорті дівчина встигла завоювати 13 бронзових, 16 срібних та 24 золоті медалі.

Зараз лучниця готується до першого етапу Гран Прі Європи. Бажаємо успіхів та влучних пострілів!

К. ДАША.