П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

СНТ діє!

Проінформувати та зацікавити

ВІД РЕДАКЦІЇ. На факультеті радіофізики, біомедичної електроніки та комп’ютерних систем багате минуле: серед їх випускників близько сорока лауреатів Державних премій у галузі науки і техніки, 7 академіків та 7 член-кореспондентів НАН України. А яка ж сучасність?


Про сьогодення  СНТ на радіфізичному нам розповів Голова Правління Владислав ХРИЧОВ: «У науковому товаристві дванадцять членів. Це активні студенти, які беруть участь конференціях, круглих столах, семінарах, відкритих лекціях. Основний напрямок діяльності СНТ - інформувати і зацікавлювати студентів, залучати їх до участі в таких заходах. За 2016  рік студенти радіофаку взяли участь в конференціях CAOL 2016, YSF-2016, UWBUSIS-2016 та ін. Щороку на День відкритих дверей та на Ніч науки члени СНТ нашого факультету проводять виставку приладів, зроблених своїми руками. Всі викладачі допомагають СНТ,  особливо заступники декана Анатолій Михайлович ЦИМБАЛ і Олександр Миколайович ДУМІН.

Головним привілеєм участі в СНТ, окрім долучення до наукової праці,  я вважаю спілкування з представниками інших факультетів, з викладачами, з керівництвом університету тощо. Молоді науковці завжди у вирі наукових подій. Ми пишаємося Олександром Гриценком за перемогу у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт, який отримав особисту подяку від ректора академіка В. С. Бакірова».

Голова товариства Владислав Хричов брав участь у 22 міжнародній конференції "Математика. Комп'ютер. Освіта", у 4 міжнародній студентській науковій конференції "Академічні та наукові виклики різних галузей в 21 столітті", Математика. Освіта. Інформатизація та у YOUNG SCIENTISTS FORUM ON APPLIED PHYSICS AND ENGINEERING. Вадим Плахтій має публікацію «Ближнє нестаціонарне поле диполя Герца» у Віснику. Серія Радіофізика та електроніка,  статтю «X-Band Aperture Antenna with Hybrid Dielectric Inserts» в міжнародному журналі «Progress In Electromagnetics Research C». Він брав участь у міжнародній конференції «ICATT'15 - X International Conference on Antenna Theory and Techniques» з доповідями: «Near field of Hertzian dipole excited by impulse current» і «Waveguide antenna with a hybrid dielectric insertion», (ця доповідь у конкурсі молодих вчених отримала  3 місце). Брав також участь в міжнародному молодіжному форумі з прикладної фізики, у міжнародному симпозіумі з фізики і техніки мікрохвиль, міліметрових і субміліметрових хвиль, у міжнародній конференції з математичних методів в електромагнітній теорії,  і це ще далеко не все. З початку навчального року хлопець вже встиг взяти участь в міжнародному молодіжному форумі з прикладної фізики «2nd International Young Scientists Forum on Applied Physics, YSF 2016» з доповіддю «Resonance Method for Determining Permittivity of Materials in the X-Band», також опублікував тези «Radiation of Two Small Impulse Current Radiators» в працях міжнародної конференції з надширокосмугових і ультракоротких імпульсних сигналів «8th International Conference on ULTRAWIDEBAND AND ULTRASHORT IMPULSE SIGNALS, UWBUSIS 2016».

К. ДАША.