Вівторок, квітня 23, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Профспілка. Субсидії. Karazin Student's Card

Заощаджуй із профспілкою!

ВІД РЕДАКЦІЇ: Зверніть увагу! Кожен студент та аспірант університету має право на отримання субсидії зі сплати житлово-комунальних послуг. Якщо ви бажаєте оформити субсидію – звертайтесь за допомогою до Профкому.

Про роботу у цьому напрямі та переваги субсидії розповів голова Профспілки студентів, аспірантів і докторантів Сергій Сергійович МАХНОВСЬКИЙ:  «Наша організація вже давно допомагає студентам оформлювати субсидії, ми контактуємо зі студмістечком, розрахунковим відділом, Управлінням праці та соціального захисту населення Шевченківського і Київського районів.  Потужну кампанію в Профкомі почали з того моменту, коли чітко зрозуміли, що у студентів можуть виникнути серйозні проблеми зі сплатою за гуртожиток. Кількість стипендіатів зменшилася з 75 до 45 відсотків, а ціна за гуртожиток зросла через підвищення вартості комунальних послуг – зараз вона становить 440 гривень (не більш ніж 40 відсотків мінімальної стипендії).

З січня ми активно повідомляємо студентам про наші можливості – інформацію публікуємо в соціальних мережах, звертаємося за допомогою до студентського активу, також сповістили гуртожитки та факультети, аби якомога більше студентів дізналося про субсидії. Сума, яку можуть заощадити студенти – індивідуальна, вона залежить від доходу, але в середньому економлять близько половини вартості (200-220 гривень на місяць) – а за рік це доволі значна сума. Субсидія оформлюється на календарний рік, тому ми зараз також проводимо кампанію з її подовження».

Одна з головних цілей Профкому – допомогти більшості студентам максимально зекономити на оплаті комунальних послуг. Всього у гуртожитках проживає близько 4000 каразінців, а за учбовий рік за отриманням субсидій звернулося лише 800.


Проект профкому набирає обертів!

ВІД РЕДАКЦІЇ: На початку навчального року у нашому університеті стартував проект «Karazin Student's Card». У якому стані зараз дітище профкому? З радістю відповідаємо – воно активно продовжує залучати нових партнерів та дарувати приємні знижки студентам!


Вже у березні список партнерів дисконтних карток для студентів зріс до 80. Тепер усі організації, які бажають залучитись до проекту, проходять серйозний відбір. Як ми вже розповідали раніше, володарі картки мають знижку на відвідування не лише розважальних, спортивних та торгових, але й освітніх закладів Харкова. «Karazin Student's Card» дарує знижки у кафе та ресторанах, книгарнях, супермаркетах, квест-кімнатах, школі англійського, IT курсах тощо. Голова Профспілки студентів, аспірантів і докторантів Сергій Сергійович МАХНОВСЬКИЙ:  «Вже багато хто бажає надати знижки саме студентам Каразінського, і це дуже приємно. Тепер вже не ми шукаємо партнерів, а вони до нас звертаються і пропонують свої послуги. Нещодавно до проекту приєдналась  мережа кінотеатрів KinoLand, яка надає знижку на сеанс в 20 відсотків. Усі партнери надають знижки до вересня 2017, а після цього стартує новий сезон «Karazin Student's Card», в якому ми плануємо оновити дизайн картки та умови співпраці. До того ж, останнім часом до нас звертаються і аспіранти, і викладачі, і навіть докторанти, тому ми також плануємо  зробити зі студентської картки повноцінній профспілковий дисконтний проект».

Приєднуйтесь до щасливих володарів каразінської картки, якими вже стало 1800 студентів!

Д. КАЛЬНІЦЬКА