П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Товариш керівник академічної групи!

Масштабна,     надзвичайно    необхідна     робота

Відбулася зустріч із кураторами академічних груп, присвячена питанням покращення взаємодії зі студентами. Ректор, академік В. С. БАКІРОВ, перший проректор, проф. Ю. В. ХОЛІН, декани факультетів, куратори академічних груп, представники  профспілки та члени  органів студентського самоврядування вели серйозну розмову з питань роботи кураторів академічних груп. Виступаючі звернули увагу присутніх на існуючі проблеми у взаємовідносинах студентів та кураторів академічних груп. Зокрема, вони підкреслили, що робота куратора є всеохоплюючою та включає виховну діяльність, налагодження контактів з батьками, акцентували на необхідності оперативного інформування студентів щодо змін у законодавчій базі, організації навчально-виховного процесу, нових правилах нарахування стипендій, заохочення їх до наукової та творчої діяльності.


Адміністрація університету підготовила і оприлюднила „Пам’ятку для студентів“, особливо актуальну для студентів-першокурсників. Документ дає відповіді на найрозповсюдженіші питання студентів. Триває робота над розробкою інструкції для студентів стосовно дій у надзвичайних ситуаціях. Акцент було зроблено на важливості неформального спілкування кураторів та студентів, організації спільного дозвілля поза стінами університету. Ректор академік В.С. БАКІРОВ висловив слова вдячності всім кураторам, які виконують масштабну, надзвичайно необхідну роботу з підтримки студентів. Потрапляючи в університет, молоді люди не мають необхідного досвіду, тому потребують постійної допомоги у питаннях організації освітнього процесу.

Про особливості оформлення та нарахування субсидій розповіла заступник голови Первинної профспілкової організації студентів, аспірантів і докторантів університету Ірина НІКІША, яка наголосила, що кожен студент має право на отримання субсидії.

А. ТОМАШ.