Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Дошка Пошани

Серед кращих

ВІД РЕДАКЦІЇ. На урочистому засіданні Вченої ради університету, присвяченому 212-ій річниці підписання Стверджувальної грамоти про заснування Харківського університету, відзнакою Вченої ради нагородили кращих студентів 20 факультетів університету та Навчально-наукового інституту «Каразінська школа бізнесу». Серед них відзначили Анастасію КРЕМЕНЬ, всебічно обдаровану п’ятикурсницю-психолога.

− Анастасіє, чи пам’ятаєш той момент, коли вирішила обрати психологію?

− Перші кроки до цієї сфери та науки загалом я зробила у Малій академії наук. Мені було цікаво зрозуміти, які мотиви стоять за поведінкою людей. Коли почалася вступна кампанія, я подавала документи на декілька напрямків. Так вийшло, що пройшла за балами усюди, але, мабуть, інтуїція, підштовхнула мене віддати документи саме на наш факультет психології. І я дуже рада, що так сталося.

− Ти стоїш на порозі випуску. Уже вирішила, як саме застосуєш отримані в університеті знання?

− Власне, уже їх застосовую. Йшла вивчати психологію з чіткою метою: хочу займатися рекламою. Власне, це бажання здійснилося. І у професійному житті дужедопомагає те, що я розумію людей «зсередини», тому мої маркетингові кроки більш ефективні.

−  Поділися найяскравішими моментами студентського життя.

−  Це і викладачі, і друзі, відпочинок (ніколи не забуду «Фігуровку», яку відвідую щоліта), черлідинг, інші види спорту, навіть, здавалося б, банальні пари − це все було настільки захоплююче… Факультет психології з нашою атмосферою та Університет склали мій світогляд таким чином, яким жодне інше місце не змогло б. І я дуже цим пишаюся.

− Яка твоя роль у культурному та науковому житті факультету?

− Вперше до громадського життя я долучилася на конкурсі «Альма Матер» на першому курсі, а потім були різноманітні свята та інші заходи, які ми влаштовували. Минулого року наша команда перемогла у змаганнях за Кубок профкому з черлідингу. А з третього курсу я почала працювати у Науковому товаристві, популяризувати науку серед наших студентів. Власне, я була членом Вченої ради факультету та членом оргкомітету факультетської конференції «Вектори психології».

−  Які особисті досягнення виділяєш?

− Можу зазначити, що з першого курсу беру участь у олімпіаді з психології та виступаю з тезами доповідей на міжнародних конференціях. Три роки була у складі збірної університету з черлідингу, є чемпіоном України з цього виду спорту. Я стипендіат фонду Віктора Пінчука «Завтра.юа» і кращий студент факультету психології за 2016 рік.

− До яких подій плануєш долучитися цієї весни і з чим її асоціюєш?

− О, весна − найкраща пора року: саме в цей час у мені прокидається уся енергія, що відпочивала взимку. Навесні на факультет чекає конференція «Вектори психології − 2017», а особисто на мене − третій тур Стипендіальної програми «Завтра.юа», і початок роботи над магістерським дипломом. А ще планую приділити більше уваги маркетингу, менеджменту і долучитись до масштабної спортивної події: забігу з перешкодами «RACE NATION». Тож весна має бути цікавою!

 

Розмовляла О. ЯКОВЧЕНКО.