П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

100 днів деканства

А який у Вас декан?

Доц. С. Д. ЛИТОВЧЕНКО, декан історичного факультету:


- Багаторічними зусиллями С. І. Посохова на історичному факультеті була створена творча робоча атмосфера. Тому своє завдання я бачу у збереженні та розвитку набутого потенціалу нашого колективу. Історичний факультет підтримує взаємовигідні зв’язки з науковими та освітніми установами Харкова та області, України, міжнародними науковими інституціями. Ми активно використовуємо можливості наукових підрозділів факультету - Музею історії університету та Музею археології. Продовжується проходження студентами всіх курсів навчальних та виробничих практик, що має полегшити майбутнє працевлаштування наших випускників.

Цьогорічний набір першокурсників з впевненістю можна назвати успішним, адже набрали 99 абітурієнтів (61 бюджетне місце). Протягом першого семестру працівники історичного факультету продовжували профорієнтаційну роботу. На мою думку, ми повинні здійснити все, що від нас залежить, аби заохотити абітурієнтів вступати до нашого факультету. Сподіваємося, що міністерські зміни у правилах зарахування до ВНЗ не вплинуть на вибір майбутніх студентів.

Зимову сесію студенти історичного факультету склали доволі непогано. На факультеті невелика кількість перескладань та відрахованих студентів.

Серед подій, що відбулися в осінньому семестрі на факультеті слід відзначити Х наукову конференцію «Проблеми історії та археології України», успішно пройшла традиційна краєзнавча конференція. До  дня архівіста  цього разу провели круглий стіл на тему: «Інформаційні технології в архівній справі».

Проф. В. В. ЖМУРКО, декан біологічного факультету:


- Складно щось підсумовувати, адже, насправді, минуло ще не так багато часу моєї роботи на  відповідальній посаді декана. Підтримуємо основну стратегію факультетського життя. На наступний рік маємо багато планів: відкриття нових освітніх програм, організація груп з викладання англійською мовою. Найактивнішими у нас є кафедра зоології та екології тварин, кафедра ботаніки та екології тварин, кафедра генетики та цитології. Традиційно вже провели Хіміко-біологічний турнір імені І. І. Мечникова, ХІ Міжнародну конференцію молодих науковців «Біологія: від молекули до біосфери», науково-методичний семінар «Фізіологія рослин у системі сучасних біологічних знань та наук». Працюємо над осучасненням практичної підготовки студентів. Зокрема, на кафедрах біохімії, зоології та екології тварин, генетики і цитології, фізіології і біохімії рослин та мікроорганізмів студенти засвоюють сучасні молекулярно-біологічні методи досліджень.

Розмовляла з деканами Карина БОНДАР.