П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

ФАКУЛЬТЕТ ПСИХОЛОГІЇ

Трибуна декана

Факультет здійснює фахову підготовку студентів зі спеціальності «Психологія» за рівнями вищої освіти «Бакалавр», «Магістр». Форми навчання: денна та заочно-дистанційна. На факультеті викладаються найцікавіші й найактуальніші курси: вікова психологія, соціальна психологія, сексологія, гендерна психологія, основи психотерапії та методи психокорекції та психотерапії, психологічні аспекти групової динаміки, практична психологія в маркетингу і рекламі, психологія кар’єри, кризова психологія та кризова психотерапія тощо.

У складі викладачів факультету - 8 докторів та 26 кандидатів психологічних наук. Це висококваліфіковані спеціалісти з досвідом практичної роботи, які навчають студентів за авторськими програмами. До складу факультету входять чотири кафедри (загальної психології; прикладної психології; психологічного консультування і психотерапії; та дві лабораторії.(психодіагностики; психології розвитку).

Наші випускники затребувані на ринку психологічних послуг. На сьогодні психологія охоплює майже всі сфери життєдіяльності людини, психологічні знання використовуються на виробництві, в економіці, політиці, освіті, соціальній та особистісній сферах. Сфери працевлаштування: в освітніх та наукових установах; в установах з підбору кадрів (кадрові агентства, центри зайнятості, центри профорієнтації); в психологічних консультативних службах; в правоохоронних органах; у бізнесі (менеджмент, управління персоналом, маркетинг, реклама, PR, ІТ тощо); у соціальних організаціях.

Для вступу на І курс у 2017 році необхідно: зареєструватися для проходження ЗНО у Центрі оцінювання якості освіти. Для участі у конкурсі потрібно надати сертифікати з біології, української мови та літератури, історії України або іноземної мови (англійська, німецька, французька, іспанська).

Необхідно отримати: з біології (профілюючий предмет) - не менше 120 балів, з історії України або іноземної мови  - не менше 100 балів, з української мови та літератури - не менше 100 балів. Абітурієнти, які вступають на заочну форму навчання для здобуття другої вищої освіти, проходять співбесіду з психології.

Строк навчання за денною та заочною формами за рівнем вищої освіти бакалавр - 4 роки, магістр - 1 рік 6 місяців, для фахівців з вищою освітою - 2 роки (отримують рівень вищої освіти - бакалавр). Студентами факультету за рівнем вищої освіти бакалавр із скороченим (3 роки) терміном навчання можуть стати абітурієнти, які мають рівень освіти молодший спеціаліст (з будь-якої спеціальності); ці абітурієнти проходять усну співбесіду з «Вступу до психології» та складають іспит з «Загальної психології». Продовжити навчання за фахом студенти можуть, вступивши на І курс денної або заочної форми навчання ХНУ імені В.Н. Каразіна за рівнем вищої освіти магістр.

Контактна інформація: +38 (057) 707-50-23; http://psychology.univer.kharkov.ua та http://start.karazin.ua.

Проф. Н.  КРЕЙДУН, декан факультету психології.