П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

ФІЛОЛОГІЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Трибуна декана

Факультет готує фахівців за двома напрямами - «Філологія» (спеціальності «Українська мова і література», «Мова і література (польська)», «Мова і література (російська)», «Мова і література (латинська)», «Прикладна лінгвістика») та «Журналістика» (спеціальність «Журналістика»). Крім того, випускники факультету отримують ряд додаткових кваліфікацій: українська мова як іноземна (на спеціалізації «Українська мова і література»), видавнича справа і редагування (на спеціалізації «Мова і література (російська)»), англійська мова і література (на спеціалізації «Мова і література (латинська)»).

За спеціалізаціями «Українська мова і література», «Мова і література (російська)» та «Журналістика» навчання проводиться за денною та заочною формами. Навчання за спеціалізаціями «Прикладна лінгвістика», «Мова і література (латинська)», «Мова і література (польська)» здійснюється тільки за денною формою.

Підготовка здійснюється за програмами навчання бакалаврів, магістрів (денна і заочна форми) і спеціалістів (заочна форма).

Вступники подають заяву про вступ до університету особисто або в електронній формі, де вказують напрям підготовки (спеціальність), форму навчання (при вступі на декілька спеціальностей вступники подають окрему заяву на кожну спеціальність, вказуючи пріоритетність). До заяви вступник додає: документ про повну загальну середню освіту, оригінал або його копію, завірену в установленому порядку (копія приймається за наявності оригіналу); сертифікати незалежного зовнішнього оцінювання з дисциплін, перелік яких затверджено Правилами прийому на факультет; 6 фотокарток розміром 3х4 см.; паспорт (свідоцтво про народження для осіб, які за віком не мають паспорта), військовий квиток (посвідчення про приписку до призовної дільниці), оригінал документа про освіту (при поданні його копії) та документи, що дають право на пільги, вступник пред’являє особисто в терміни, визначені для подання документів.

Прийом до університету проводиться на основі конкурсу сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання, середнього бала атестата та додаткових балів за особливі досягнення за їх наявності.

Вступні іспити та сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання, за 2016, 2017 р.р., які будуть зараховуватися для конкурсного відбору вступників у 2017 році.

•Українська мова і література: Українська мова і література (сертифікат). Іноземна мова (сертифікат). Історія України (сертифікат).

•Мова і література (польська): Українська мова і література (сертифікат). Іноземна мова (сертифікат). Історія України (сертифікат).

•Мова і література (російська): Російська мова (сертифікат). Українська мова і література (сертифікат). Історія України (сертифікат).

•Прикладна лінгвістика: Англійська мова (сертифікат). Українська мова і література (сертифікат). Математика (сертифікат).

•Журналістика: Українська мова і література (сертифікат). Історія України (сертифікат). Іноземна мова (сертифікат).

•Мова і література (латинська): Іноземна мова (сертифікат). Українська мова і література (сертифікат). Історія України (сертифікат).

До участі в конкурсі допускаються абітурієнти, які за результатами зовнішнього незалежного оцінювання мають не менше 110 балів з дисциплін, назви яких надруковано жирним курсивом, та не менше 100 балів з дисциплін, назви яких надруковано звичайним шрифтом. Крім того, абітурієнти, що вступають на напрям «Журналістика», допускаються до участі в конкурсі за умови складання іспиту з творчого конкурсу не менше, ніж на 125 балів.

Проф. Ю.БЕЗХУТРИЙ, декан філологічного факультету.