Субота, квітня 20, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Порадник

З висоти життєвого досвіду

ВІД РЕДАКЦІЇ.: У дитячому садку - вихователь, в школі - класний керівник, а в університеті - куратор, наставник. Куратор в університеті - це людина, до якого академічна група приходить за порадою або допомогою. Це не офіційна посада, але кожен викладач ставиться до неї по-різному.


…Першокурсники факультету радіофізики, електроніки та комп'ютерних систем можуть пишатись своїм куратором - доц. В.Т. РОЗУМЕНКО. Віктор Тимофійович куратор групи РР-11. В університеті близько п'ятдесяти років, має низку відзнак - Державну премію УРСР в галузі науки і техніки 1989 року, Премію Державного комітету з вищої освіти СРСР "За кращу наукову роботу, яка виконана у вищих навчальних закладах країни", Заслужений викладач Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Автор і співавтор понад 160 наукових публікацій.

З висоти свого  життєвого досвіду Віктор Тимофійович і намагається допомагати студентам. Він зазначає, що особливість такої неофіційної посади - це дати студентам, особливо першокурсникам, орієнтир у житті.

Доц. В. Т. РОЗУМЕНКО: «Мій обов’язок перед першокурсниками - розповісти про особливості навчання на нашому факультеті. Велику увагу я приділяю тому, щоб спрямувати активність студентів в потрібне русло - освіту. Наприклад, завжди наголошую про необхідність вивчати англійську мову, не зациклюватись на культурно-розважальних подіях, якщо вони можуть негативно вплинути на успішність. Хоча, я вважаю, що головне не стільки успішність, скільки ставлення до навчання і  бажання розвиватись. Я завжди готовий допомогти студентам у справах, які стосуються університету, гуртожитків і навчання. В РР-11 всього дев'ятеро студентів, серед них, як і в кожній групі, є зацікавлені в навчанні, так і не дуже. Активними учнями, за результатами поточних оцінок, можу назвати Ярослава Катрич, Богдана Савич та Тимофія Піддубного».

Д.КАЛЬНІЦЬКА.