Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Група моя студентська

Група ДЕ-41: професіонали!


ВІД РЕДАКЦІЇ. Університетський  конкурс на  кращу студентську групу 2015 року назвав шість кращих колективів. Друге місце виборола група екологічного факультету ДЕ-41 Подякою «За високоякісну роботу з підготовки та виховання фахівців» був нагороджений і куратор групи - професор кафедри екологічної безпеки та екологічної освіти екологічного факультету Олексій Миколайович КРАЙНЮКОВ.

Група складається з 22-х студентів, майже всі навчаються на стипендії. Серед них - іноземна студентка НГУЄН Тхі Хионг, а Владислав ВОРОНІН та Маргарита КРИВИЦЬКА отримують підвищену стипендію. Більшість студентів навчаються на «добре» та «відмінно». Ось і нинішню зимову сесію пройшли успішно. Олексій Миколайович: «Особливістю нашої групи є те, що тут вдало об'єдналися всі: спортсмени - Олексій БЄЛОВ, Сергій ГАЙДАР, які виборюють призові місця, представляючи не тільки університет, а й країну. Наприклад, Сергій здобув друге місце в Україні на змаганнях з вільної боротьби. Він є призером Всеукраїнських турнірів «Студентські ігри Слобожанщини» та турнір імені Р. О. Халатова. Також він є учасником міжнародного турніру пам’яті Ованеса Саакяна та турніру з вільної боротьби імені Олександра Мєдвєдя. Олег ІВАНОВ - гравець університетської збірної з футболу.

Маргарита КРИВИЦЬКА та Ірина КУЗЬМІНА відомі на факультеті як початківці-науковці. Так, наприклад, дівчата брали участь у I Всеукраїнському конкурсі «Молодь і прогрес у раціональному природокористуванні-2015» та отримали диплом III-го ступеня у номінації «Оцінка екологічних ризиків забруднення водних об’єктів». Також Маргарита має диплом III-го ступеня за перемогу у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук зі спеціальності «Техногенна безпека» за наукову роботу «Еколого-токсикологічна оцінка стану водних об’єктів м. Харкова».

Старосту групи Олександру БІСИК знають як активну студентку, яка бере участь у таких заходах як «Альма-матер», «День факультету». Дівчина є заступником студентського декана на екологічному, але встигає брати участь і в університетських олімпіадах. У 2015 її команда здобула друге місце у Всеукраїнській олімпіаді з БЖД, цього ж року - перше командне місце на олімпіаді з шашок. Відмінник навчання Владислав ВОРОНІН є системним адміністратором на факультеті, «комп’ютерний геній». Завдяки Владиславу всі комп’ютери працюють без проблем.

- Олексію Миколайовичу, у чому, на вашу думку,  секрет успіху вашої групи?

- Студенти всебічно розвинені,  кожен  проявив себе позитивно. Марина ЛИТВИНЕНКО, Жанна МАСОВЕЦЬ, Дар'я РЕУТОВА - активні учасниці культурно-масових заходів університету. До речі, інколи ми вирушаємо  у туристичний похід, відвідуємо театр, а рік тому декілька студентів разом зі мною потрапили на канал «Дніпро-Донбас», та проходили там виробничу практику. Мені, як куратору, дуже комфортно з ними.

Олександра БІСИК, староста групи: «Нас відрізняє згуртованість, відповідальність, дружність та активність у різних сферах діяльності. Ми прагнемо бути кращими!».

А. ОРЛОВА.