Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Каразінський стипендіат

Генетичне покликання…


Захоплена, енергійна, цілеспрямована четвертокурсниця філологічного факультету Олеся НАЗАРЕНКО вивчає «Прикладну лінгвістику». Олеся стверджує, що  факультет близький їй  «генетично»:  тут навчались її батьки, тут працює вже 20 років мама Ольга Олександрівна, 47 років дідусь Олександр Євгенович. Інтелектуальна та дружня  родина, прекрасні традиції рідного факультету завжди спонукали вдосконалюватися і ставати освіченою людиною.  Каразінський стипендіат - значна університетська вершина. «Справді, дуже серйозна дівчина, - підтвердив декан філологічного факультету  проф. Ю. М. Безхутрий. - Гідна такого високого звання. Ми пишаємося Олесею. Ось і зимову сесію склала успішно».

…Лінгвістику обрала, тому що ця спеціальність поєднує в собі гуманітарну та технічну складові, навчає структурному мисленню. Основні предмети - «Англійська мова» та «Інформатика», найбільше подобаються Олесі. Вона прагне не просто  до результатів, але і постійно вдосконалюватись. Пишається тим, що закінчила Харківську школу № 2  із золотою медаллю, успішними сесіями. Вагому роль відіграє любов до обраної спеціальності, адже Олеся справді хоче стати професіоналом.

УНІВЕРСИТЕТ у Каразінського стипендіата  асоціюється з насолодою спілкування з професійними викладачами та зацікавленими в навчанні однолітками. Найбільше Олесю Назаренко цікавлять мистецтво викладання англійської мови як іноземної, навички художнього перекладу та застосування комп’ютерних технологій у вивченні мов. А ще імпонує й те, що університет навчає самостійності, відповідальності, допомагає визначитися з життєвими пріоритетами.

Дарія СКУБ, другокурсниця відділення української мови та літератури.