Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Пам’ять

Пам’яті І.О. Кривицького


Зустріч «за круглим столом» у бібліотеці Короленка присвячувалася науковій спадщині видатного українського орнітолога доц. І. О. КРИВИЦЬКОГО.

Ігор Олександрович Кривицький був відомим українським орнітологом, кандидатом біологічних наук, автором 300 наукових, методичних і науково-популярних публікацій, з них 13 монографій, ряд довідників, методичних посібників і екологічних проектів, одним з організаторів та найактивніших учасників наукової робочої мережі «Дослідження птахів басейну Сіверського Дінця». Свого часу також був віце-президентом, керівником екологічного циклу Малої Академії Наук (Харківський регіон), Членом Ради Українського товариства охорони птахів, головним спеціалістом-зоологом по Харківській області Мінекобезпеки України - і це ще далеко не весь перелік його офіційних здобутків. До речі, завдяки Ігорю Олександровичу колекція Музею природи Каразінського університету поповнилася 739 екземплярами 177 видів птахів.

Аби вшанувати пам’ять відомого науковця в бібліотеці зустрілись його родичі, колеги, учні, друзі та ті, хто цікавиться орнітологією. За круглим столом розглядали об'єкти досліджень І. О. Кривицького та орнітологів Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, ділилися своїми спогадами про дружбу і співпрацю з Ігорем Олександровичем.

О. ДЕУС