Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Університетська продукція: Karazin book

Do you speak English?


ВІД РЕДАКЦІЇ: Більшість каразінців мають бажання добре володіти англійською мовою. Подякуймо кафедрі англійської мови, викладачі якої розробили і запустили проект комунікативної англійської “Get Talking!”
Проект розроблено для 18 факультетів - студентів немовних спеціальностей нашого університету. Поштовхом для створення такого комунікативного курсу стало бажання студентів вільно спілкуватись англійською мовою на фоні постійного скорочення аудиторних годин, що відводяться на вивчення іноземної мови. У рамках проекту створено підручник “Get Talking!” за ред. О. О. Чорновол-Ткаченко, Є. О. Червінка, О. І. Скриль, К. І. Ластовки, Е. Ф. Бєляєвої, Н. М. Курницької, Н. М. Савченко.
Доц. О.О. ПОЛОЦЬКА, завідуюча кафедрою англійської мови: «Комунікативний курс для студентів немовних спеціальностей покликаний надати не лише базові знання, але й можливість спілкуватися іноземною мовою за кордоном. До речі, ми активно користувались електронною версією підручника “Get Talking!” як пілотним проектом. Вважаємо цей посібник цінним і дуже ним пишаємось: це наш власний продукт, який відповідає потребам студентів. До розробки літератури і курсу в цілому підходимо дуже уважно, бо головне, аби продукт був якісним. При підготовці критеріїв оцінювання навичок усього мовлення ми спиралися на принципи, які покладено в основу провідних міжнародних іспитів з англійської мови, а саме TOEFL та IELTS. В посібнику лише 104 сторінки, але ми підібрали багато цікавого матеріалу, навіть інтерактивні ігри, також до кожного уроку з шести юнітів (частин) підручника є аудіо і відеофайли. Запрошуємо до співробітництва колег з інших університетів - проводимо семінари на загальноміському рівні, пов’язані з презентацією курсу “Get Talking!” і однойменного підручника.»
Комунікативний курс іде паралельно з основним, тобто окрім вивчення граматики і лексики певних спеціальностей, студенти тепер мають змогу практикувати навички усного володіння англійською. Створенням одного підручника не обмежились, вже два роки працюють над другою частиною, а в планах на майбутнє - випуск третьої і четвертої книг. Університетське видання надрукувало 600 примірників, які можна знайти в бібліотеці, але підручник також є вільному доступі в інтернеті.


Д.КАЛЬНІЦЬКА.