Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Мить. Грудень - 2016

День відкритих дверей


У Каразінському відбувся традиційний захід - День відкритих дверей. Цього разу університет відвідали понад 1100 школярів. З привітальним словом до майбутніх абітурієнтів звернувся академік, проректор М. О. АЗАРЄНКОВ, зазначивши, у чому полягає особливість класичного університету. Про затребуваність випускників ХНУ імені В. Н. Каразіна на міжнародному рівні зазначив декан фізико-технічного факультету проф. І. О. ГІРКА, відповідальний секретар приймальної комісії доц. О. О. АНОЩЕНКО розповіла про особливості вступної кампанії наступного року, а директор Центру зв’язків з громадськістю, доц. М. А. ФОЛОМЄЄВ продемонстрував відеоролики та детально розповів про спеціалізований сайт для абітурієнтів.


Кожен факультет, у свою чергу, представив свою унікальну програму, в рамках якої майбутні абітурієнти змогли відчути себе частиною великої каразінської родини. Так, наприклад, фізичний факультет та факультет радіофізики, біомедичної електроніки та комп’ютерних систем демонстрували вражаючі досліди, показували цікаві експерименти… На інших факультетах проводилися екскурсії, ілюструвалися відеоролики, презентації. Біологічний, у свою чергу, поділив 40 абітурієнтів на п’ять груп, кожна з яких по черзі відвідувала кафедри. 
«Найбільше гості цікавилися факультетом міжнародних економічних відносин, факультетом іноземних мов, факультетом психології, а також медичним та юридичним факультетами. Це говорить про те, що кількість учнів перевищила обсяг місць на державне замовлення», - зазначив директор Центру довузівської освіти, доц. В. І. ЧЕБОТАРЬОВ.


О. АЛІНКА.