Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Від нашого власного кореспондента

Битва за «Сталінград»

 

ВІД РЕДАКЦІЇ. Як ми Вам і обіцяли, продовжуємо ОСОБЛИВІ розповіді наших власних кореспондентів з усього світу. Для ВАС, шановні читачі, працював і наш власкор у ПАРИЖІ.


У Парижі (!) станція метро "Сталінград"!!! Очманіти і не встати!!! І не перейменовують же! ;-) І серце завмерло… СТАЛІНГРАД! СТАЛІНГРАД! СТАЛІНГРАД! Звідусіль несеться по-французьки: станція метро, майдан (прекрасний і величний), набережна Сени, станція автобусна, м’ясна лавка, студія пірсінгу, кафе, біологічна лабораторія… І все - імені битви за героїчне місто на Волзі! Битва із фашизмом, битва за перемогу у другій світовій війні у французів продовжувалася і влітку 2016… Битва за «Сталінград».

 

А це останні фото прекрасного французького майдану «Сталінград» сьогодні, заповнені мігрантами. Станцію метро «Сталінград» місцеві уже давно намагаються обходити: під метромостом розкинувся, мабуть, найвідоміший табір нелегальних мігрантів Парижа.

О.ПОЛКАН.