Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Хто сьогодні робить газету

Про нас


Олена Олександрівна НЕРУХ - головний редактор газети з 1996 р, старший викладач кафедри журналістики Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Вважає себе ученицею в журналістиці двох видатних українських, слобожанських журналістів, випускників відділення журналістики Харківського університету Л. М. МЕЖОВОЇ та Ю. І. МЕЖОВА. Виросла професійно при редакції газети «Харківський університет». Сюди прийшла першокурсницею філфаку і стала студентським кореспондентом газети. Член Національної спілки журналістів України з 1972 року. Відмінник освіти України.

Ліна Анатоліївна ТИМАРСЬКА, відповідальний секретар редакції газети. Вихованка відділення журналісти    Каразінського університету. Працює в газеті з 2003 р. Переможниця конкурсу «Міс Журналістика-2005». Член Національної спілки журналістів  України, волонтер Реабілітаційного центру «Право вибору»:

- Журналістика - це стиль життя. Це група крові! Жити - значить працювати! А працювати в редакції університетської газети - значить жити! Редакція та робота в газеті вчить мислити розумно та неординарно! Наш  колектив  - творча СІМ’Я!  Ми робимо - унікальну вузівську газету! І у нас це виходить досить вдало!

Оля ЯКОВЧЕНКО, кореспондент газети, п'ятикурсниця відділення журналістики філологічного, відмінниця навчання, іменний стипендіат фонду Юрія Сапронова, має на своєму рахунку десятки високопрофесійних публікацій:

- ХНУ імені В.Н. Каразіна - це сильний організм, який живе особливим, насиченим науково-творчим життям. У цьому величному Храмі зароджується та розвивається майбутнє моєї держави, а робота у редакції - чудовий шанс бути в курсі того, чим «дихає» альма матер, і ділитися цим із читачами. Енергійний та згуртований колектив, море цікавих зустрічей та вражень - усе це дав мені «Харківський університет», і такий дарунок важко переоцінити.

Людмила ЩЕРБАК, кореспондент газети, випускниця  відділення журналістики ХНУ імені В. Н. Каразіна:

- Усі п’ять років навчання я робила свій маленький внесок у створення газети, як студентський кореспондент. Знань багато не буває. Для реалізації цього повністю  підходить моя професія журналіста - це нескінченне отримування нових знань, корисного досвіду та цікавих знайомств.

Аліна ОРЛОВА, кореспондент газети, п'ятикурсниця відділення журналістики:

- Працюю в редакції газети з 2015 року на посаді кореспондента. Кар’єра успішного журналіста - найголовніша мета мого життя. Мені подобається спілкуватись з людьми, збирати інформацію, висвітлювати досягнення нашої університетської спільноти, дізнаватись щось нове. А від вдячних поглядів та усмішок читачів з'являється натхнення та бажання продовжувати свою справу й далі…

Аліна СПАСІБКО, кореспондент газети, третьокурсниця відділення журналістики:

- Через півроку роботи в редакції, я зрозуміла, що мені просто пощастило мати такий безцінний досвід. Газета «Харківський університет» для мене -це шанс проявити себе, отримати навички та практичні знання, це нові знайомства і початковий  щабель моєї кар'єри.

Даша КАЛЬНІЦЬКА, кореспондент газети, третьокурсниця відділення журналістики:

- Робота в редакції для мене - це нові можливості! Тут я можу набратись професійного досвіду, стати більш впевненою у собі. У цьому мені допомагає наш жіночий колектив на чолі з редактором Оленою Олександрівною Нерух.

Карина БОНДАР, кореспондент газети, третьокурсниця  відділення журналістики:

- Робота журналіста завжди мене приваблювала. Я дуже рада, що можу тут удосконалити свої навички та вміння, здобути новий досвід, який знадобиться мені в майбутньому.