П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Студентська наука

Реалізовую свій потенціал!

ВІД РЕДАКЦІЇ. У травні відбулося урочисте нагородження студентів університету, переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2015/2016 навчальному році. Робота Ірини Кузьміної, студентки екологічного факультету, групи ДЕ-31, посіла третє місце у межах природничого напрямку. Ірина розповіла нам детальніше  про свою перемогу:


- Темою моєї наукової роботи стало: «Дослідження залежності частоти серцевих скорочень Daphnia magna від концентрації токсиканту». Моїм науковим керівником був Крайнюков О. М., доктор географічних наук, професор кафедри екологічної безпеки та екологічної освіти. Варто додати, що в Україні подібних досліджень проводилося дуже мало, тема моєї роботи є достатньо новою. Можливо, саме тому я й змогла посісти доволі високе місце на Всеукраїнському конкурсі.

- Як ти склала сесію? Які місця у твоєму житті займають наука та навчання?

- Сесію склала лише з однією «четвіркою», зі всіх інших предметів у мене - «п’ять». Взагалі, така тенденція спостерігається вже четверту сесію поспіль. Стосовно наукової діяльності можу сказати, що вона є невід’ємною частиною життя нашого факультету, викладачі всіляко прищеплюють нам любов до неї. З цього приводу варто додати, що для мене ця переможна наукова робота не була першою, були й інші - факультетського та всеукраїнського рівня. Крім того, я брала участь у І Всеукраїнському конкурсі студентів та молодих вчених «Молодь і прогрес у раціональному природокористуванні-2015», де посіла третє місце.

Нині університет посідає одну з найголовніших позицій у моєму житті. Він є місцем, де я проводжу більшу частину свого часу та маю змогу реалізовувати свої можливості!

Л. МАРТ.