Середа, квітня 24, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Нагороди

Університет - моя друга домівка

У травні цього року на урочистому засіданні Вченої ради університету, присвяченому Дню науки, відбулося нагородження видатних науковців університету. Грамоту за вагомий внесок у наукові досягнення Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна отримав Сергій Олексійович ШЕРСТЮК, професор, завідувач кафедри анатомії людини медичного факультету. Варто додати, що він раніше вигравав стипендію Верховної Ради України для найбільш обдарованих молодих вчених,  стипендії обласної державної адміністрації для молодих вчених імені І. І. Мечнікова та Кабінету Міністрів України для молодих вчених. Сергій Олексійович розповідає, що дозволило йому отримати цю грамоту:

- На цей час я активно  продовжую наукові дослідження, пов’язанні з тематикою моєї кандидатської та докторської дисертацій та присвячені вивченню впливу ВІЛ-інфекції матері на розвиток плоду. Крім того, я є завідувачем нещодавно створеної кафедри анатомії людини медичного факультету. Наказ про її заснування було видано першого березня 2015 року, а фактично функціонувати вона почала 1 вересня 2015 року. Ми вдало впоралися з матеріально-технічним забезпеченням кафедри, зробили ремонт та зараз моя місія як завідувача полягає у підтриманні розвитку, процвітання та стабільного функціонування кафедри, а з нею й університету. Під моїм керівництвом виховуються послідовники патологоанатомічної школи при кафедрі анатомії людини, зокрема, це кураторство здобувачами кафедри.

- Що особисто для Вас означає ця грамота?

- Для мене вона є підтвердженням того, що робота, яка була виконана у плані вивчення впливу ВІЛ-інфекції матері на розвиток плоду, має наукову цінність та практичну значимість. Вона була оцінена керівництвом університету.

- Яке місце у Вашому житті посідає університет?

- Він йде одразу після родини. Це моя друга домівка, наприклад, до облаштування кафедри, свого кабінету я поставився з душею. Можу сказати, що результат такої діяльності безперечно помітний.

- Які у Вас плани на майбутнє у науковій діяльності?

- Виховувати учнів, наукових послідовників, розвивати той напрям науки, яким я займаюся. Робити й надалі свій внесок у наукові досягнення Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна!    

Л. ЩЕРБАК.