Вівторок, квітня 23, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Група моя студентська

Традиційна першість

ВІД РЕДАКЦІЇ. Минулого навчального семестру Каразінський університет підбив підсумки щорічного конкурсу на кращу студентську групу. Переможцем серед факультетів природничо-математичного профілю стала група біологічного факультету БМ-41, на чолі з куратором - завідуючим кафедрою молекулярної біології і біохімії проф. А.І. БОЖКОВИМ.

Для четвертого курсу біологів є нормальним маленька кількість студентів у групі і БМ-41 - не виняток: там навчається всього дев’ять студентів, серед яких лише два хлопця та сім дівчат. «Хоча група у нас не дуже велика, але ми дуже дружні» - кажуть самі четвертокурсники. Навчаються вони добре, Анна Афанасьєва навіть на підвищеній стипендії. В літню сесію студентам довелося складати чотири іспити: основи селекції, біотехнологію мікроводоростей, клітинні технології, інженерну ензимологію. У червні відбувся захист майцбутн6іх біологів: двоє студентів захистилися «на відмінно», а все інші - на хороші оцінки.

Про «мікроклімат» у групі розповідає староста Оксана Бернадська: «Стосунки у нас дружні, намагаємося допомагати одне одному, підтримуємо в скрутну хвилину. Ми багато часу проводимо разом. Особисто я завжди відчувала підтримку товаришів за професією, а нещодавно я одружилася зі своїм одногрупником,  наша група була поруч і раділа з нами в цей день».

Анатолій Іванович відповідальний куратор. Він дуже зайнята людина, але знаходить час і на спілкування із нами. Часто зустрічаємося з ним на заняттях та в НДІ біології.

Кожна група має свої таланти, наприклад, БМ-41 пишається Марією БУРОВОЮ. Наш кореспондент поспілкувався зі студенткою і з’ясував, що дівчина з дитинства займалася спортом, але через травму їй довелося піти зі спорту. Зараз, вже шість років вона тренує дітей в групі спортивного танцю «Імпульс» на базі ЦДЮТ № 7. Також Марія працює в шоу балет «Віва Денс». Марія - студентський декан біологічного факультету. Виконує всю необхідну організаційну роботу: концерти та всілякі святкування на факультеті, вводить і створює нові традиції, стежить за навчанням інших і при цьому сама встигає навчатися.

С. АЛІНКА.