Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Студкори. Нам - 200!

У День відкритих дверей та на всіх університетських заходах

газета "Харківський університет завжди в руках її вдячних шанувальників та читачів...


О. НЕРУХ, головний редактор

 

 

Проф. Є.П.Пугач: «Газету згадую із вдячністю…»

ВІД РЕДАКЦІЇ. За 200 років існування газети її кореспондентами  ставали не лише студенти, а й майбутні професори і академіки. Звичайним студентом до редакції прийшов і професор Євген Петрович ПУГАЧ. …Український історик, професор кафедри нової та новітньої історії, вчорашній директор Музейного комплексу Харківського університету імені В. Н. Каразіна, Заслужений працівник Вищої школи УРСР, Відмінник освіти України  - всі ці звання і посади -  за 60 років роботи в університеті.


- Євгене Петровичу, як же Ви потрапили до газети?


- У 1956 році на комсомольській університетській конференції мене обрали членом комітету комсомолу університету. Тут  мені доручили випуск стінгазет та роботу в напрямку зв’язків з багатотиражною газетою «Харківський університет».  Щороку багатотиражка проводила конкурс стінгазет факультетів. До журі обирали людей творчих. Друга моя функція в газеті була - висвітлення студентської колонки. Я, здебільшого, перевіряв написану інформацію на правдивість та доцільність. Весь актив кореспондентів був саме у Лоли Мойсеївни, а її помічником на громадських засадах був аспірант,  в майбутньому - український літературознавець, доктор філологічних наук, член-кореспондент НАН України, Заслужений діяч науки і техніки України Григорій Матвійович СИВОКІНЬ. Висвітлювали будівельні роботи на відбудові нинішнього головного корпусу альма матер. Кожного дня виходила «блискавка» від газети, листівка, в якій завжди вітали найкращі бригади чи писали про результати проведених робіт. Їх робили від руки та вивішували в людному місці. …Роки співпраці з газетою я не забуду ніколи, ось і зараз згадую їх з теплом, вдячністю  та легкою ностальгією. Вітаю УНІВЕРСИТЕТ із 200-річчям нашої прекрасної газети «Харківський університет»!


Розмовляла  А.СПАСІБКО, студкор.