Середа, квітня 24, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Група моя студентська

Переможці!


ВІД РЕДАКЦІЇ. Група ЕВ-31 економічного факультету стала найкращою студентською групою гуманітарного профілю Харківського університету за підсумками 2015 року! Куратор групи Рахман Махбубур Сидікович, кандидат економічних наук, доцент кафедри маркетингу та менеджменту зовнішньоекономічної діяльності економічного факультету, розповідає про студентів-переможців:

- Я став куратором ЕВ-31 з початку цього навчального року. До цього я був куратором лише іноземних студентів. Коли мені запропонували таке кураторство, я не мав приводів відмовлятися, адже бачив потенціал цих студентів, їх успіхи у навчанні, науковій роботі, спорті. Усі студенти групи ЕВ-31 навчаються на «відмінно» та «добре». Моя робота як куратора полягає у допомозі їм у навчанні та за необхідністю у науковій діяльності. Більшість зі студентів брали участь у регіональних та загальноукраїнських конкурсах науково-дослідницьких робіт. Три студентки групи зараз навчаються у Лодзинському технічному університеті в Польщі за програмою подвійних дипломів: Наталя Мугдусеєва, Ганна Чернишева та Ганна Остапенко. Староста групи Катерина Лазарева посіла третє місце на Всеукраїнському етапі конкурсу студентських наукових робіт, який проходив у Києві. Вона та її одногрупники активно беруть участь у роботі СНТ економічного факультету. Усі студенти добре склали зимову сесію, немає жодного «хвостиста» та є декілька відмінників: Катерина Лазарева, Юлія Бойко, Ганна Осадча, Ганна Остапенко та Ганна Чернишова. Такі гарні успіхи у навчанні стали можливими завдяки взаємодопомозі, якщо студент має з предмету «А», то він допомагає тому студенту, який має «D». Можна зробити висновок, що перемога нам дісталася завдяки навчанню та спорту. Спорт - це здоров’я, а здоров’я - це запорука успіху у всьому, в тому числі й в навчанні. Крім того, я як куратор бачу величезну користь від дружньої атмосфери, яка панує у групі. Ми активно спілкуємося у соціальних мережах, святкуємо день народження кожного студента усією групою. Я намагаюся регулярно проводити загальні збори зі студентами.  Повністю задоволений своєю групою! Я для них - і викладач, і батько, і друг. Бажаю усім студентам групи ЕВ-31 успіхів, миру, добра та благополуччя!

Староста групи Катерина Лазарева на даний момент важаться найкращою старостою на факультеті: «Ми достатньо дружні, завжди допомагаємо один одному та стимулюємо у плані навчання. Наш куратор  Рахман Махбубур Сидікович - дуже добра людина, він для нас як другий батько. Безумовно, нам пощастило з куратором!».

Л.МАРТИНЕНКО.