П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Нам − 200!

Професор − студентський кореспондент


Надія Петрівна Крейдун, декан факультету психології, розповідає про своє співробітництво з газетою «Харківський університет» ще зі студентських років:

− Перш за все, хочу привітати нашу газету з ювілеєм. Нехай кожен її випуск несе інформацію про насичене життя нашого університету. Впевнена, що значення газети у віці розвитку інтернет-простору не зменшується. Я з юності мріяла стати журналістом, мабуть, тому й приймала участь у роботі нашої газети. У студентські роки я працювала у будівельних та сільськогосподарських загонах, наприклад, у Криму. Я намагалася завжди надсилати звідти до газети замітки. Крім того, писала статті про життя своєї студентської групи чи про якісь цікаві події на факультеті. Для мене газета «Харківський університет» дорога ще відтоді! Її існування було б неможливим, якби не тодішній високопрофесійний колектив: Тамара Вікторівна Мігуліна, Лола Моісеївна Межова, Олена Олександрівна Новікова та фотограф Євгеній Симоновський. Усі вони унікальні люди, які готували академічно-інтелігентні, високоінтелектуальні та теплі матеріали. Редакція завжди була відкритою, в усіх смислах цього слова. Найбільше мені запам’ятався номер газети, який я допомагала готувати у 1983 році. Він був присвячений історії студентського руху нашого університету.

Перебуваючи у інших ВНЗ, я  завжди звертаю увагу на їх газети і впевнено можу сказати, що наша найкраща! Її кореспонденти вміють професійно подати будь-яку інформацію, висвітлюючи життя університету. Я бажаю газеті «Харківський університет» залишатися й надалі такою ж цікавою, корисною та професійною, неможливо уявити наш університет без неї. Мені хочеться подякувати за сторінку, підготовану до 15-річчя факультету психології! Неможна й не згадати про те, що газета не була б такою як зараз, якби не головний редактор − Олена Олександрівна Нерух, яка віддано працює вже багато років на користь університету. Вона вдало знаходить вихід у будь-яких складних ситуаціях та підтримує газету на високому рівні!

Л. МАРТ.