Вівторок, квітня 16, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

У теплому домі

Зручно і весело!

ВІД РЕДАКЦІЇ: Тисячі студентів щороку залишають свої домівки і їдуть на навчання у великі міста. Замість затишної власної кімнати їм доводиться жити в невеличких апартаментах, які ще доводиться ділити з двома, а то й трьома співмешканцями! Сьогодні доведемо вам, любі читачі, що жити в гуртожитку можна не тільки весело, а ще й з комфортом!

У гуртожитку №2, що на вулиці Отакара Яроша (м. Ботанічний сад), мешкають студенти факультету радіофізики, біомедичної електроніки та комп’ютерних систем, фізико-енергетичного, фізичного, фізико-технічного, філологічного та факультету міжнародних відносин та туристичного бізнесу.

На четвертому поверсі розташована зразкова кімната під номером 57\2, в якій вистачає місця на трьох дівчат! Вже два з половиною роки тут мешкають дві студентки групи РЕ-31 радіофізичного факультету − Анастасія Палій та Ольга Мезенцева. Цього року у дівчаток, які вже встигли стати найкращими подружками, з’явилася ще одна сусідка по кімнаті − першокурсниця філологічного факультету  Катерина Сич.

Спільними зусиллями дівчата зробили ремонт. Довелося переклеїти шпалери, пофарбувати вікна та двері і трішки змінити інтер’єр. Кімната маленька, але меблі розташовані вдало. Тут немає нічого зайвого: шафа, двоярусне та звичайне ліжко, два стола, декілька тумбочок, холодильник (від попередніх мешканців кімнати), невеликий комод, декілька стільців та книжкових поличок.

Дівочі старання недаремні, адже оновлена кімната їм дуже подобається! Однак зізнаються, що є і декілька недоліків: взимку вікно протягає, моментами турбує шум із сусідніх кімнат, та й таргани в гуртожитку є, але на боротьбу з маленькими шкідниками покладають багато зусиль.

− Навчатися, проживаючи у гуртожитку − це не проблема, − запевняють господині кімнати 57\2. Місця на трьох вистачає, у кожної є свій куточок, де можна займатися своїми справами, не відволікаючи одна-одну. До того ж, поруч завжди є одногрупники, з якими можна разом виконувати домашнє завдання або збиратися на вечірні чаювання.

Анастасія Палій: «З нашого гуртожитку зручно їздити до університету. Це займає приблизно 15 хвилин. Ми мешкаємо утрьох  і місця нам вдосталь. Навчаємося добре, і життя в гуртожитку анітрохи не заважає навчальному процесу. Тут є майже всі необхідні умови, навіть готувати зручно, адже на нашому поверсі розташовано дві просторі кухні, тож усім господиням вистачає місця! Ми намагаємося робити всі домашні справи разом, адже так зручніше та веселіше!»

Дівчатам вистачає часу на старанне навчання, домашні клопоти, хобі і навіть роботу. Анастасія захоплюється танцями (ходить на Juzz-funk), а зовсім нещодавно відкрила в собі хист до малювання. Ольга Мезенцева працює в Профкомі студентів, аспірантів та докторантів ХНУ імені В.Н.Каразіна (заступником голови профбюро свого факультету) та займається громадською діяльністю при департаменті у справах молоді та спорту ХОДА.

Д.КАЛЬНІЦЬКА.