П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Група моя студентська

НФ-31


ВІД РЕДАКЦІЇ. Група НФ-31 фізико-енергетичного факультету. Олександра Ігорівна Ніколашина, інспектор навчального відділу, зазначає, що усі 12 студентів групи за результатами сесії отримують стипендію. Четверо з них є відмінниками. Куратор групи Ірина Василівна Гарячевська, заступник декана з навчальної роботи, кандидат технічних наук розповідає:

− Я працюю куратором цієї групи з вересня нинішнього навчального року. Про студентів можу сказати, що вони дуже активні у навчанні іі громадському житті. Беруть участь у різних олімпіадах. Максим Семенюк  входить від студентів до ради факультету. Принциповий молодий чоловік, хто дійсно відстоює інтереси студентів. І навчається відмінно: за  три роки у його заліковці немає оцінки нижчої за  90 балів. На даний момент НФ-31 − це єдина група на факультеті, студенти якої у повному складі отримують стипендію. Вони завжди беруть активну участь у проведенні днів відкритих дверей, днів факультету.

Максим Паскевич, староста групи НФ-51:

− Я  староста  групи від початку  навчання в університеті. Мої одногрупники веселі  та дружелюбні, з ними не засумуєш. Вони легко підлаштовуються під ситуацію. У групі багато людей, з якими я не просто спілкуюсь, а й  дружу. Серед них немає людей, з якими б у мене були погані стосунки.  Я їх усіх люблю! Ми любимо разом організовувати дні факультету, посвячення у першокурсники. Нещодавно брали участь у проведенні квесту для учнів одинадцятих класів, який проходив на нашому факультеті. Наш куратор Ірина Василівна − чудова людина, яка завжди готова допомогти інколи і в питаннях, які стосуються не лише навчання. Для неї важливий кожен студент. Після закінчення університету я планую знайти роботу за спеціальністю. Але я не виключаю можливості й працювати закордоном, де моя спеціальність більш розвинена.

Максим Семенюк:

− Я вважаю своїх одногрупників дуже позитивними та життєрадісними людьми. Кожен з них цікавий як особистість. Ми дуже дружні: за три роки я не пригадую ніяких сварок. Мені пощастило з групою! Я не маю жодних бар'єрів у спілкуванні з кожним. З кимось більше спільних інтересів, з кимось − менше. Для мене дуже важливе моє членство у раді факультету. Я знаходжусь у її складі вже майже рік, з початку навчання на третьому курсі. Рада − це найпростіший спосіб підняти важливе питання на розгляд усього факультету. Саме тому, коли у нас зі студентами виникають проблеми чи пропозиції, одразу розглядаємо їх на засіданнях ради. Ми відчуваємо зворотній зв’язок з адміністрацією факультету. Наш куратор Ірина Василівна − гарний спеціаліст. Вона здатна найскладніший матеріал зробити зрозумілим для студента будь-якого рівня. Зокрема, у нас вона викладала курс, пов’язаний з програмуванням, ми робили сайт. Оскільки веб-технології викладались нам уперше, нам потрібно було виконати складну роботу за короткий проміжок часу. Але усі ми впорались завдяки викладацькій майстерності Ірини Василівни. У ролі куратора вона виявила себе як справжній друг студента. Ми завжди можемо звернутися до неї з будь-яким питанням. Після закінчення університету планую продовжити своє навчання у магістратурі. Наразі займаюся пошуком програм зі своєї спеціальності «Альтернативна енергетика». Нещодавно склав мовний тест та чекаю на результати. Буду пробуватися на більш високому рівні!

Л. ЩЕРБАК.