Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Іменні аудиторії

Імені вихованця Каразінського


Відбулося урочисте відкриття аудиторії імені Олеся Гончара на філологічному факультету: відтепер навчальна аудиторія 2-41 завжди носитиме  ім’я Героя України, вихованця Харківського класичного університету, академіка НАН України, лауреата Державної премії України ім. Т.Г.Шевченка, незабутнього автора  палкої повісті «Людина і Зброя» про студбатівців Олеся Терентійовича Гончара…


Віднині і назавжди заходитимуть студенти до аудиторії, у якій все нагадуватиме про «сорокові, рокові…» часи. І про їх ровесників, які передали їм естафету любові до альма матер.

…Студенти, викладачі, гості − всі слухають виступаючих. «Це великий гуманіст, який в університеті формувався як особистість, а потім прямо зі студентської лави добровольцем пішов на фронт. Згодом письменник напише про це у «Людині і зброї». Тож монумент студбатівцям є пам’ятником і йому в тому числі», − наголосив ректор академік В. С. Бакіров, зазначивши, що автором портрета першого лауреата Шевченківської премії Олеся Гончара виступив іще один лауреат цієї найвищої в Україні відзнаки за внесок у розвиток культури та мистецтва член Наглядової ради університету, народний художник України, член Спілки художників України В. І. Ковтун. Сам художник підкреслив, що цієї премії удостоєні 12 представників Харківського університету. «У нас є добра традиція вшанування пам’яті вихованців університету − плекання нерозривного зв’язку поколінь каразінців. В університеті навчалося чимало видатних діячів української культури, серед цієї когорти вирізняється постать Олеся Гончара», − звернувся до присутніх декан філфаку проф. Ю. М. Безхутрий.

Завітайте і Ви напередодні 9 Травня до нововідкритої іменної аудиторії.

А.СПАСІБКО.