П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Університет — місту!

Зробимо Харків чистим

У Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна відбувся круглий стіл щодо взаємодії громадськості при вирішені соціальних проблем регіону "Зробимо Харків чистим разом". У ньому взяли участь голова Всеукраїнської громадської організації “Let’s do it, Ukraine” Юлія Мархель, голова Харківської молодіжної міської ради Михайло Лазарєв, депутат Харківської міської ради, голова постійної комісії з гуманітарних питань Ольга Чичина, до речі, вона є викладачем кафедри міжнародних економічних відносин факультету МЕВ та ТБ нашого університету. Крім того, на зустрічі були представник Департаменту комунального господарства Харківської міської ради Юлія Вадимівна Тисячник та Наталія Фесенко, координатор проекту EcoLanding, місто Коротич Харківського району.

Метою заходу було донесення інформації стосовно акції ЧистоFest до присутніх чиновників, активістів громадських організацій, бізнесменів, а через них й до усіх мешканців Харкова та області. Ця акція відбудеться 23 квітня, організатори планують залучити до неї 20 тисяч небайдужих до екології харків’ян. Паралельно з прибиранням буде проходити культурно-масовий захід, у межах якого відбудуться конкурси, тренінги, консультації юристів та інше. Робота з майбутніми активістами буде проводитись як перед самою акцією, так і після її проведення, тому що місія заходу — не лише зібрати сміття, але й прищепити харків’янам розуміння цінності екології.

Під час зустрічі присутні обговорили шляхи взаємодії міської влади, громадських організацій та бізнесу з активістами, визначили головні вектори роботи. Ще раз було наголошено на важливості формування в українців свідомого відношення до викидання сміття та вирішенні проблеми його безпосередньої переробки без вивезення на полігони. Юлія Мархель (“Let’s do it, Ukraine”) закликала усіх бажаючих відвідати ЧистоFest та зробити Харків чистим.

Л. МАРТ.