П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Конференції

Звітна конференція Первинної профспілкової організації університету


На звітній конференції Первинної профспілкової організації університету було заслухано  звіти очільника профспілки Олега Федоровича Тирнова та начальника планово-фінансового відділу, голови ревізійної комісії Надії Семенівни  Хруслової про роботу організації за період з лютого 2015 року по лютий 2016 року. Голова комітету наголосив на активній участі організації в обговоренні проекту Закону України «Про вищу освіту» та пропозиціях, спрямованих на збереження прав і свобод працівників освіти. Було обговорено витрати бюджету профкому та фінансово-господарську діяльність, спортивну, культурно-масову і навчально-методичну роботу, санітарно-гігієнічний стан пунктів громадського харчування в університеті тощо.

Лідія Миколаївна Дулуб, голова  Харківської обласної профспілкової організації працівників освіти та науки України підкреслила, що 110 років тому саме в Харкові розпочався профспілковий рух, і Харківщина наразі посідає лідируючі позиції за кількістю членів організації, а також ознайомила присутніх із сучасним станом профспілок в Україні. «Профспілка не лише захищає права працівників, а й бере участь в організації навчального процесу, наукових досліджень, ухваленні управлінських рішень», —  відзначив ректор академік В.С. Бакіров.

Роботу профспілки за звітний період було визнано задовільною. До складу комітету було обрано нових членів. Крім того, за підсумками минулого року лауреатами премії профспілки стали: голова профбюро Музею природи Світлана Єременко (диплом І ступеня), голова профбюро юридичного факультету Еліна Путятіна (диплом ІІ ступеня) та член профспілки Віктор Рябенький (диплом ІІІ ступеня). Почесні грамоти обласного комітету отримали Олексій Артюх (факультет комп’ютерних наук), Олена Білаш (Центр комп’ютерних технологій), Володимир Заварзін (фізичний факультет), Ірина Тягун (медичний факультет) та Тетяна Маркова (Навчально-методичний центр).

О.НОВИКОВА.