Вівторок, квітня 16, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Державна людина!

Заступник голови профкому


ВІД РЕДАКЦІЇ. За консультацією до Дар’ї Олександрівни БОРТНИКОВОЇ, заступника голови Первинної профспілкової організації студентів, аспірантів і докторантів, я зверталася не раз, і завжди отримувала допомогу. У розмові зі студентами вона прагне перейти на «ти», їй дуже важливо, щоб кожен, хто заходить до приміщення профкому, виходив звідти із вирішенням проблеми. Її робота − це і яскраві проекти, і складні документи, які треба ретельно вивчати, щоб компетентно допомагати каразінцям.

Даша почала активну профспілкову діяльність ще на другому курсі: була головою профспілкової організації студентів соціологічного факультету. Згодом влилася до команди профспілкового комітету: була профспілковим стипендіатом, працювала на посаді інструктора з основної діяльності профкому. Сьогодні вона − заступник голови Первинної профспілкової організації: очолює постійну комісію профкому з соціально-економічної роботи, разом зі студентами-профспілковими активістами готує культурно-розважальні проекти та, під керівництвом голови профкому, програми навчання для профспілкових лідерів. «Моя основна мотивація для роботи у профкомі − можливість зробити життя студентів-членів Профспілки цікавішим та легшим − говорить Дар’я.

Профспілка втілює проекти у сфері соціально-економічного захисту студентства: «Цей навчальний рік дуже складний для українських студентів. Одна із насущних проблем − нарахування стипендії та індексації: ми боремося за те, щоб вона була на рівні прожиткового мінімуму − говорить Дар’я Олександрівна. У нас навчається багато людей із Донецької та Луганської областей, часто вони звертаються не лише за фінансовою допомогою, а і за порадою, щирою розмовою. Дуже важливо приділяти їм увагу, адже вони не бачать рідних місяцями».

До речі, цьогоріч багато заходів профкому мають загальноміський розмах. Наприклад, силу та єдність профспілкового руху Харкова показала Profkom Initiation Party, наразі з Молодіжною радою при Харківській обласній організації Профспілки працівників освіти і науки України, проводиться широкомасштабна Всеукраїнська акція, що має на меті виконання державою соціальних гарантій для студентів.

Наразі профком планує багато цікавих проектів, не сумніваюся, що ми зустрінемося з Дашею під час кожного з них.

О.РИНДИЧ.