Четвер, квітня 25, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Програма здоров’я: СНІД

«ПРИРЕЧЕНІ ЧИ НІ?» −

Така акція була присвячена Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом. Проект організували члени Наукового товариства університету за підтримки Всеукраїнської молодіжної асоціації студентів-медиків (UMSA), сумісно з Харківським обласним центром профілактики та боротьби зі СНІД.

…У фойє Північного корпусу розташували стенди з інформацією про права хворих на СНІД, шляхи передачі хвороби та методи профілактики захворювання. Студенти, на чолі з головою правління Наукового товариства медичного факультету Оленою ДЕЛІЧ, розповідали каразінцям про міфи та реальність, пов’язані зі СНІДом.

Олена ДЕЛІЧ: «Акцію провели студенти медичного факультету, члени Наукового товариства університету Артем Андрющенко, Володимир Савво, Юлія Жадан, Христина Умаха, Олександр Цибульський, Олег Погуляйло та Катерина Стоказ (ініціатор заходу)».

Нубі Йаа Рода, другокурсниця медичного факультету «Я приїхала навчатися в університет із Республіки Гана. Проблема СНІДу актуальна і для моєї країни. Це хвороба, що стосується усіх, незалежно від соціального статусу».

Цього ж дня з відкритою лекцією звернувся до студентів представник Харківського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Дмитро ЛЕЩЕНКО.

О. РИНДИЧ.