П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Ярмарок вакансій

40 компаній та тисяча студентів

Потенційних роботодавців та студентів, що потребують працевлаштування, об’єднав під одним дахом ІX університетський  ярмарок вакансій, який  відбувся за ініціативи Центру працевлаштування студентів та випускників університету. Партнерами стали Асоціація випускників, викладачів та друзів університету, Первинна профспілкова організація студентів, аспірантів та докторантів університету та Харківський обласний центр зайнятості. На чотири години Колонна зала Північного корпусу стала майданчиком,  де зустрілися представники сорока компаній-учасників та понад тисяча студентів. Традиційно найбільшим успіхом користувалися вакансії зі сфери IT, продажу, маркетингу, менеджменту, фінансів, туризму, педагогіки, перекладацької справи та  інженерії. У приміщенні неможливо проштовхнутися − кількість учасників ярмарку «зашкалює»: доводиться піднятися на балкон, що опоясує залу, і з висоти другого поверху оцінити усю картину.

…Представники «Банку Михайлівський»  розповідають, що приємно здивовані активністю каразінців. ІТ-компанія NIX Solutions бере участь у ярмарках вакансій нашого університету вже близько семи років. Спробувати себе у ролі менеджера з продажу можна у PVM Group. Для мене, журналіста, вакансій на ярмарку немає. Але не варто засмучуватися: більшість харківських ЗМІ без проблем приймає на стажування (щоправда, неоплачуване). До того ж, можна попрацювати у «суміжних» сферах. Наприклад, представниця міжнародної компанії INKSYSTEM пропонує мені піти в піарники або копірайтери. Роботодавці мають вакансії з повним та неповним робочим днем, частковою зайнятістю, роботою на відстані, тож відмовлятися від навчання не доведеться.

Альона ФІЛІПОВА, четвертокурсниця філологічного факультету, виходить із Колонної зали з кількома рекламними буклетами: «Зацікавилася вакансіями зі сфери копірайтингу. Попереду − співбесіди та можливе працевлаштування».

…Посаду генерального директора на ярмарку не запропонують, але стартову роботу тут знайти цілком реально. Головне − прийти і придивитися до потенційних роботодавців. Можливо, на наступному заході тут чекатиме робота вашої мрії?

Я. ОЛЬГІНА.