Четвер, квітня 25, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Іменні стипендії

Імені О.В. Нагорного

ВІД РЕДАКЦІЇ. Стипендію імені О.В.Нагорного, видатного українського фізіолога і геронтолога, член-кореспондента АН України, Заслуженого діяча науки УРСР, доктора біологічних наук отримує четвертокурсниця біологічного факультету з кафедри біохімії Валерія ШЕЙКО. На біологічному діє також  аудиторія імені видатного фізіолога, а в Харківському відділенні науково-медичного товариства геронтологів і геріатрів   запроваджена іменна премія видатного вихованця Харківського університету…

− Мені випала висока честь отримувати іменну стипендію імені Олександра Васильовича. Отримую стипендію з нинішнього навчального року. Звичайно ж, за відмінне навчання в університеті, літню сесію я  склала лише на «п’ятірки». Сума моєї стипендіальної виплати, на жаль,  приблизно дорівнює звичайній підвищеній стипендії і майже нічим не відрізняється від звичайних», − каже Валерія. Очевидно, це неправильно, але даний факт аж ніяк не применшує досягнень студентки: за чотири курси в Каразінському Валерія має дві опубліковані  доповіді з конференцій, статтю «Порушення фертильності у міжвидових гібридів зелених жаб Із Сіверсько-Донецького центру різноманіття Pelophylax esculentus complex». А  ще три тези зараз готуються до друку.

А.СПАСІБКО.