Вівторок, квітня 16, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Факультет іноземних мов

Факультет іноземних мов

здійснює підготовку фахівців за напрямом «Філологія» та спеціальностями «Іноземна мова та література», «Переклад». Студенти навчаються за трьома освітньо-кваліфікаційними рівнями «бакалавр», «спеціаліст» та «магістр». Ми пропонуємо денну, заочну, паралельну форми навчання та перекваліфікацію (другу вищу освіту).

На факультеті викладається англійська, німецька, французька, іспанська, китайська а також італійська та японська мова. З цього року почнемо викладати арабську мову за спеціальністю «Мова і література. Переклад».

Студенти факультету вивчають фундаментальні та професійно орієнтовані дисципліни: зарубіжна література, літературознавство, країнознавство, мовознавство, латина, лексикологія, теоретична граматика, стилістика, теорія та практика перекладу, педагогіка, методика викладання іноземної мови. Читаються спецкурси з теорії міжкультурної комунікації. Студенти мають можливість навчатися за грантами у закордонних університетах і покращувати знання у Харкові: у Будинку Нюрнберга, Французькому центрі та Інституті Конфуція. Зокрема, усі успішні студенти, які вивчають китайську мову, отримують можливість стажування у провідних університетах Китаю. Маємо два комп'ютерні класи та єдиний в Україні клас синхронного перекладу.

Активним є культурне життя нашого колективу: це ‒  студентська та викладацька художня діяльність, святкові вечори, дні факультету та кафедр, участь та нагороди у конкурсах «Alma Mater» та «Красуня університету», а також вагомі спортивні досягнення. Факультет має потужну систему студентського самоврядування, де активні студенти вчаться самоорганізовуватись та брати на себе відповідальність за серйозні справи. Факультет серйозно ставиться до виховання у студентів професіональних якостей, широкого світогляду, патріотизму та загальної культури.

Випускники мають право роботи з двома і більше іноземними мовами, адже на факультеті існує можливість вивчення інших іноземних мов згідно ліцензії як додаткова платна послуга з освіти.

Минулого, 2015 року, факультет відзначив своє 85-річчя. Серед наших випускників ‒  блискучі викладачі, науковці, відомі журналісти, діячі культури, перекладачі, співробітники дипломатичних представництв та відділів міжнародних зв'язків, управлінці фірм у нашій країні та поза її межами.

Запрошуємо до Каразінського «ін’язу» ‒  потужного центру з навчання іноземних мов!

Проф. В.ПАСИНОК, декан факультету іноземних мов.

Телефон для довідок: (057) 707-52-47

Е-maіl: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Сайт: http://foreign-languages.karazin.ua/